Kırmızı et alımı gün geçtikçe azalıyor

featured

Et piyasasında girdi fiyatlarına gelen yüksek zamlar sonucu üretici zor günler geçirirken, et satıcıları da yaşanan durumdan pek memnun değil. İğneden ipliğe her şeye gelen zamlardan nasibini en az alan tüketim ürünlerinden biri et oldu ancak insanların yine de alım gücü yeterli düzeyde et alımına uygun değil.
Durum bu haldeyken, 2023 yılı itibari ile et sektöründe büyük bir zam furyası yaşanabileceği ifade ediliyor. Besiciler zarar ettiklerini belirtirken, kasaplar ise düşük satıştan yakınıyor.

Batman’da şu an için kuzu etinin kilosu 120 TL, dana eti 160 TL, ciğer 120 TL, kıyma 160 TL, kuzu kuşbaşı 160 TL’den satılıyor.

Kırmızı et alımı gün geçtikçe azalıyor
Batman’da Güzel Et işletmecisi Sait Can, yüksek fiyatlara ve sektöre yönelik, “Günümüzün enflasyon bazlı bakıldığında değerinin altında satılan tek ürün şu an ettir diyebiliriz. İşin aslında besici arkadaşlarımızda zarar ediyor. Arpa olsun, saman olsun, yem olsun her şey uçmuş. Et piyasasında ve arka planında bu üretime destek sunan gereçlerde %150’ye varan artış oldu. Besicilere yem desteği verilirse fiyatlarda düşüş olacaktır ancak yapılmadığı halde fiyatlar dahada artacaktır. O zaman belki de insanlar için et yemek hayal bile olabilir” ifadelerini kullandı.

Satışlarına ilişkin de bilgi veren Can, “Satışlarda gözler görülür düşüşler mevcut. Alanlar da eskiye göre daha az alıyor. Vatandaş her şeyi kısmak zorunda kalıyor. Kırmızı et lüks artık bizim insanlarımız için. Bu çok net bir durum oldu artık” dedi.

Kırmızı et alımı gün geçtikçe azalıyor

 

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!