Bakanlık Turistler İçin Video Hazırladı: Siz Eğlenin, Ben Aşılıyım!

featured

Bir süre önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” açıklamasının ardından Turizm Bakanlığı “Aşılıyım” yazılı reklam videosu hazırladı. Sosyal medyada kısa sürede yoğun tepki alan reklam videosu silindi. 

Turizm Bakanlığı’nca hazırlatılan, Türkiye’nin yaz sezonu tanıtım videosu, içeriğinde bulunan “Siz eğlenin, ben aşı oldum” sloganı ile büyük tartışma yarattı. Yayınlandıktan sonra çok kısa süre yayında kalan video, paylaşılan hesaptan silindi ancak sosyal medyada en çok konuşulan konu haline geldi. Muhalefet liderleri sert ifadelerle Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ile hükümeti eleştirdi, istifa çağrısı yaptı.

Yayınlanan 30 saniyelik tanıtım videosunda, “Siz eğlenin, ben aşı oldum” yazılı maskeler giyen turizm sektörü çalışanları gösteriliyor.

Video ile turistlere, Türkiye’de salgından korkmadan, gönül rahatlığı ile tatil yapabilecekleri mesajı verilmek istendi ama video bir anda ters tepti.

Bir süre önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Turistlerin gördüğü herkes aşı olacak” açıklaması üzerine gelen tanıtım videosu çok kısa bir süre yayında kaldıktan sonra silindi.

Twitter’da trend olan konu, çok sayıda Twitter kullanıcısı, Türkiye’deki vatandaşların aşıya ulaşamamış olduğunu hatırlatarak, yaratılan ayrıcalıklı durumu eleştiriyor.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yaptığı paylaşımda, “Kendi vatandaşını bu kadar değersiz gören bir iktidarı hak etmiyoruz. Bu milleti aşısız bıraktılar” mesajını paylaştı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Turizm Bakanı Nuri Ersoy’a istifa çağrısı yapan bir paylaşım yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise mesajında “Kendi milletini aşağılayan bir bakanlığımız da oldu en sonunda!” ifadesini kullandı.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!