Mersin’de yaşananlar “ırkçı” saldırı mı? Kim Ne Diyor

featured

Erbil (Hewler)’den Mersin’e tatil için gelen bir aile, bozkurt işareti yapan ırkçı bir grubun taşlı ve coplu saldırısına uğradı. Polis tutanaklarına da geçen saldırıda biri ağır, 2 kişi yaralandı. Olay ile ilgili üç kişi gözaltına alındı.

IKB’nin başkenti Erbil’den Mersin’e gelen Kürt bir ailenin kullandığı araç, saat 16:00 civarlarında Bozyazı ilçesi Gözsüzce Mahallesi Sırtlan mevkiinde, yabancı plakalı olmasından dolayı önleri kesilerek, saldırıya uğradı.

Yaşanan saldırı sonrası iki kişi yaralandı. Ağır yaralanan Muştak Mahmud Kerim, Anamur Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi altına alındı. Durumu ağır olan Kerim’in bugün yoğun bakımdan çıkartıldığı ve hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

GÖRGÜ TANIĞI: KÜRTLERE KÜFÜR EDİLDİ

Olayın görgü tanığı olan ve olaya müdahale eden Cihan Kutluk, bazı medya organlarına verdiği demeçte şunları belirtti:  “Adama ve 12-13 yaşlarındaki erkek çocuğuna taşlarla saldırdılar ve taşlarla kafalarına vurdular. Adam bariyerlere doğru savrularak bayıldı. Adamı uçurumdan atmaya çalıştılar. Yol verme kavgası olarak yansıtılabilir ama gerçekte öyle değildi. Bozkurt işareti yapıp, Kürtlere küfür edince, ırkçı bir saldırı olduğunu anladım. 5 dakika boyunca Kürtlere küfürler savurdular. Adamı alarak cipine bindirdim ve jandarma noktasına ulaştırdım. Sonra da ambulansı çağırarak hastaneye ulaştırdık.”

SALDIRGANLAR: OLAY TRAFİK KAVGASI

Aileye saldıran M.F.O., M.B.S. ve S.O. gözaltına alınırken, saldırganlar, emniyette verdikleri ifadelerinde, trafik kazası nedeniyle kavga ettiklerini savundu. Saldırganların adliyeye sevk edilmesi beklenirken CHP ve HDP’nin Mersin milletvekillerinden oluşan bir heyette de hastanede yaralıları ziyaret etti.

MERSİN VALİLİĞİ: OLAY ADLİ BİR DURUM

Mersin Valiliği’de olayla ilgili açıklama yaparak, olayın trafik kazası sonucu meydana geldiği belirtildi.
Valilik açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Mersin İli Bozyazı İlçesi Gözsüzce  Mahallesi Sırtlan Mevkiinde  D-400 karayolu üzerinde 13 Mayıs 2021 günü saat 16:00 sıralarında Kuzey Irak’ın Erbil şehrinden yola çıkarak Antalya’ya gitmekte olan Irak vatandaşı bir ailenin içinde bulunduğu araç ile Bozyazı nüfusuna kayıtlı üç vatandaşımızın içinde bulunduğu araç maddi hasarlı trafik kazasına karışmışlardır. Kaza sonrası taraflar arasında başlayan sözlü tartışma yaralamalı kavgaya dönüşmüş ve Irak vatandaşı araç sürücüsü diğer araçta bulunan şahıslarca darp edilmiştir.

Olay trafik kazası nedeniyle yaşanmış olup bazı sosyal medya hesaplarında çarpıtılarak yapılan paylaşımlar asılsız olup tamamen adli bir olaydır. Olay ile ilgili olarak 3 şüpheli gözaltına alınmış olup adli süreç devam etmektedir. Irak vatandaşı M.M.K isimli şahıs Anamur Devlet Hastanesinde tamamlanan tedavinin ardından 14.05.2021 tarihinde taburcu edilmiştir. Büyük bir üzüntü duyduğumuz olayda yaralanan Iraklı şahıs ve ailesi ilçemizde bizim misafirimizdir.”

Mersin’de yaşananlar “ırkçı” saldırı mı? Kim Ne Diyor

DİYARBAKIR BAROSU: TANIK VE MAĞDURLARIN İFADESİ HER ŞEYİ AÇIKLIYOR

Aileyi hastanede ziyaret eden ve hukuki açıdan süreci takip eden Diyarbakır Baro Başkanı Av. Nahit Eren ise Independent Türkçe’ye verdiği demeçte, “Hastanede mağduru ziyaret ettik. Ayrıntılı bir şekilde konuştuk. Şu anda sağlık durumu da iyi” dedi.

Mersin Valiliği’nin olayla ilgili açıklamasına ilişkin ise Eren, şunları söyledi:

“Mersin Valiliği’nin yaptığı açıklamaya ise bir şey diyemem. Tutanaklar ve tanıklar açık ve net bir şekilde ortadadır. Araçlarının önü kesiliyor. Dövülüyorlar, öncesinde trafikle ilgili bir sorun var mı, yok mu bilemiyoruz, ancak bir şekilde öldüresiye dövülüp, hakarete uğruyorlar. Mağdur ifadesinde de -ki birkaç kelime Türkçe’de biliyor- kendisine ‘Burada ne işiniz var? gibi cümleler kuruyorlar. Dosyaya kayıtlı olan tanık ifadeleri var ki ifadeler uyuşuyor ve ırkçı söylemler kullanılmıştır. Yani dosyadaki somut delillerden bahsediyoruz. Olayın büyümesi ve bu aşamaya gelmesi nedeniyle idare böyle bir açıklama yapma gereği duymuş olabilir. Yargı sürecinde gerçekler bir şekilde ortaya çıkar. Tanıkları var, mağdur beyanları var…”

Gözaltına alınan üç kişinin de ifadelerinde olayı “trafik kazası ve kavga” olarak nitelendirdiğini dile getiren Eren, “Normal şartlarda bu üç kişini adliyeye sevk edilmesi gerekiyor. Ancak olayın büyümesinde dolayı ne yapacakları tam olarak bilinmiyor. Bizde şu anda gelişmeleri bekliyoruz” ifadelerini kulandı.

 

 

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!