Darp Edilen Çocuğun Babası Konuştu: Gözümün Önünde Oğlumu Linç Ettiler

featured

Batman Merkez Cudi Mahallesi’nde bulunan Salih Özdemir Parkı’nda yaşanan şiddet olayında, etrafı bekçiler ile sarılmış bir çocuk sivil polis oldukları iddia edilen iki kişi tarafından darp edildi.

Olay esnasında çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılması ile birlikte, şiddet olayı gündeme oturdu. Birçok ulusal kanalda ‘Bekçi Şiddeti’ başlığı ile haber konusu yapıldı.

 

Çocuğun Babası: Oğlumu Dövdüler, Bana da Hakaret Ettiler

13.05.2021 günü akşam saatlerinde yaşanan olay ile ilgili şiddete uğrayan 15 yaşındaki Welat Solmaz’ın babasına ulaşan gazetemiz, kendisinden olay ile ilgili gelişmeleri dinledi.

Baba Salih Solmaz, olay ile ilgili oğlunun evden ekmek almak için dışarı çıktığını söyleyerek şöyle devam etti: ‘Oğlum Welat annesine aç olduğunu söyleyince annesi ekmek alması için fırına gönderdi. Fırına giderken parkta kavga olduğunu görüyor. Daha 15 yaşındadır, çocuktur, o heyecanla o da yanlarına gidiyor. Bu esnada polis ve bekçiler gelip biber gazı sıkıyor. Tabi bizde sesleri duyunca evden dışarı çıktık. Baktık ki ortada sadece oğlum kalmış ve onu dövüyorlar. Durdurmaya çalıştım, oğlumdur dedim, varsa bir suçu cezasını kesin dedim ama üzerime yürüyüp bana etmedik küfür bırakmadılar.’

 

Araştırma Hastanesi Raporu Keyfi Olunca Başka Hastaneden Darp Raporu Aldık

 Park’ta gözaltına alınan Welat Solmaz adlı çocuk, önce Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sağlık kontrolü için götürüldükten sonra Emniyet’e götürülüyor. Emniyetteki işlemlerin ardından kısa bir süre içinde serbest bırakılan Welat Solmaz, ailesi tarafından Batman’daki özel bir hastaneye götürülüp, burada yeni bir sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Baba Solmaz, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin verdiği raporda ‘darp olmadığı’nın yazıldığını söyleyerek, “oğlumun her yeri yara bere içinde ama darp yok kağıtta. Özel bir hastaneye götürdük. Oradaki raporda, alnında, burnunda, göğüs ve sırtında yara ve kızarıklık var. Kafa arkasında ödem ve şişlik var. Diz ve bileklerinde şişlik var. Her şeyi geçiyorum görüntüler ortada, nasıl işkence yok!” dedi.

Darp Edilen Çocuğun Babası Konuştu: Gözümün Önünde Oğlumu Linç Ettiler

Batman Barosu Açıklama Yaptı: Çocuğa Yönelik Şiddet Kabul Edilemez!

 Yaşanan olay ile ilgili Batman Barosu’da bir açıklama yayınlayarak, kolluk kuvvetlerince bir çocuğa yönelik şiddeti kabul etmeyeceklerini belirtti. Baro, “görüntülere yansıyan ve heyetimizce de gözlemlenen şiddet kabul edilemez; Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nı görüntülere ilişkin doğrudan soruşturma açması, olaya karışan kolluk kuvvetlerinin de açığa alınması gerekir” dediği açıklamasında ifadesi bile alınmadan serbest bırakılan çocuk için olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

 

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!