Avrupa Konseyi Selahattin Demirtaş için Türkiye’ye 22 Haziran’a kadar süre verdi

featured

AİHM kararlarının uygulanmasını denetlemekle yükümlü olan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki uygulanmayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi kararı için Türkiye’ye yargı bağımsızlığını güçlendirmek adına alınan tedbirleri de içerecek bir eylem planı sunulması için 22 Haziran‘a kadar süre verdi.

Euronews’in aktardığına göre,  Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarına uymadığı gerekçesiyle Türkiye’ye yönelik ilk kez ihlal prosedürü başlattı. Bu kapsamda referans verilen araçlardan biri Türkiye’nin Avrupa Konsey’indeki oy ve veto hakkının askıya alınması.

Selahattin Demirtaş’ın avukatlarından Benan Molu kararı sosyal medya hesabından duyurarak şunları dile getirdi; “Komite’nin 9-11 Mart tarihli kararına rağmen Demirtaş’a örgüt propagandasından verilen 4 yıl 8 aylık hapis cezasını onayan Yargıtay kararının çevirisi ve kararın yol açacağı sonuçlarla ilgili de kapsamlı bilgi istendi. Komite, eylül oturumunda dosyayı incelemeye devam edecek” dedi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinin verdiği süre 22 Haziran‘da son buluyor.

 

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!