Eğitim Sen Batman şubesi yüz yüze eğitime ilişkin kaygı ve taleplerini sıraladı

featured
FOTO: ARŞİV

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar ile okullarda 6 Eylül’de tam zamanlı yüz yüze eğitime başladı. Koronavirüs salgınının halen çok büyük yayılım göstermesi nedeniyle başta aileler olmak üzere birçok kurum ve kuruluştan farklı açıklamalar geliyor.

Eğitim Sen Batman Şubesi ise okulların açılması ile birlikte ortaya çıkan sorunlara ilişkin bir açıklama yaptı. Sendikamızın tüm uyarılarına ve çağrılarına rağmen yaz ayları boyunca ciddi bir hazırlık yapılmadığını, tüm eğitim bileşenleri adına üzülerek belirtiriz, denilen açıklamada, seyreltilmiş sınıf uygulanmasına ilişkin hazırlıkların yetersiz olduğu, okullardaki tadilatların bitirilmediği, internet ve akıllı tahta sorunu olan okulların sorunlarının giderilmediği belirtildi.

Yapılan açıklamadan bazı bölümler şu şekilde:

  • Maske, sabun ve diğer hijyen malzemeleri konusunda okullarımızda ne düzeyde ihtiyacın giderildiği ileriki günlerde çok dana net görülecektir. Ancak velilerden alınan Bağış parası adı altındaki paralar, kayıt parası gibi adlarla toplanan paraların, dezenfektan maddesi, temizlik malzemesi temini için istendiği okul idarecilerin söylemidir. Bu söylem de bu malzemelerin temininin birçok konuda olduğu gibi yine velilerimizin sırtına yüklendiği gerçeğini ortaya koymaktadır.
  • Mevcut durumda aşı yaşı 12’ye çekilmiştir. Ancak 12 yaş ve üstü öğrencilerde aşılama oranı son derece düşüktür. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü koordinasyon halinde bir an evvel liselerde aşılama seferberliği başlatmalıdır.
  • Yaz ayları boyunca sınırlı düzeyde yapılan “telafi de ben de varım” etkinlikleri gerçekte bir telafi eğitimi niteliği taşımamaktadır. Müfredatlar yeniden gözden geçirilmeli ve uzaktan eğitim sürecinde yaşanan bilişsel, fiziksel ve duygusal kayıpların giderilmesini içeren bir telafi eğitimini de kapsayacak tarzda müfredat yeniden düzenlenmelidir.
  • Yüz yüze eğitimin kesintiye uğramaması için eğitim bileşenleri bilimi rehber edinmeli ve sorumlulukla hareket etmelidir!
  • Bu kapsamda MEB’in eğitim emekçilerinin sağlıklı bir ortamda çalışma hakkını ve öğrencilerin de sağlıklı bir ortamda eğitim hakkını kullanabilmeleri için gerekli tüm tedbirleri alması zorunludur.
  • Özellikle aşı olmaktan kaçınan eğitim emekçilerinin haftada iki gün virüsün yoğun olarak yer aldığı hastanelere gitmek zorunda bırakılmamaları, salgın sürecinden ders çıkarılarak iş yeri hekimliği uygulamasına gidilmesi, bu sağlanana kadar bölge bölge oluşturulacak gezici sağlık ekipleriyle testlerin iş yerlerimizde yapılması önem arz etmektedir.

 

 

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!