Oyuncu Ezgi Molaya, Musa Orhan’a hakaret cezası kesildi

featured
İpek Er’e tecavüz ettiği iddiası ile hakkında dava açılan eski uzman çavuş Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Ezgi Mola’ya ceza verildi.
Batman’ın Beşiri ilçesinde 18 Ağustos 2020’de İpek Er’e tecavüz ettiği ve ölümüne neden olduğu gerekçesi ile hakkında dava açılan Musa Orhan “nitelikli cinsel saldırı” suçundan önce tutuklanıp ardından serbest bırakılıp, tutuksuz yargılanmasına ilişkin birçok kesimden tepki yağmıştı. Oyuncu Ezgi Mola da 20 Ağustos 2020’de Twitter üzerinden, “Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhanTutuklansin” tepkisinde bulunmuştu.
PARA CEZASI VERİLDİ
Ezgi Mola hakkında, Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş  4 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı. Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi, ‘basit yargılama’ usulüyle duruşmasız olarak görülen davada kararını açıkladı. Mahkeme, sanatçıya ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ ve ‘hakaret’ suçlarından 90 günlük adli para cezası verdi. Eylemin alenen gerçekleşmesi nedeniyle artırıma gidilerek 105 güne çıkarılan ceza, ‘cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri’ göz önünde bulundurularak 65 güne indirildi.
Böylece oyuncu Ezgi Mola, 65 gün adli para cezasına (5 bin 200 lira) çarptırılırken, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verildi.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!