DEVA Partili Yeneroğlu Batman’da silahla vurulan Şahin’i meclise sordu

featured

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Batman’ın Seyitler Mahallesi’nde kolluk kuvvetleri tarafından silahla ağır yaralanan Suat Şahin olayı için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi verdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Önceki hafta ilimizde meydana gelen olay ile ilgili olarak kısa sürede Suat Şahin’in ailesi ve avukatları ile görüşme gerçekleştirdik. Valilik tarafından yapılan açıklamayı da doktor raporu ile karşılaştırdık. Burada açıkça ciddi bir çelişki bulunuyor. Valilik kurşunun “bomboş bir sahada” yerden sektiğini ve şahsın bel altına geldiğini belirtirken; hastaneden alınan doktor raporunda, kurşunun mağdurun böbreğine ve karaciğerine telafisi zor zararlar verdiğini ortaya koyuyor. Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla görev yapan kolluk kuvvetlerinin; vatandaşının canına ve malına kast etmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu olayın en kısa sürede aydınlatılması ve sorumluların derhal yargı önüne çıkarılması gerekiyor.” dedi.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Batman İl Başkanlığı’ndan aldığı bilgiler doğrultusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Soru önergesinde, “Olaya ilişkin olarak, Seyitler Mahallesi’nde şafak operasyonu yapan asker ve kolluk kuvvetlerinin o sırada köpeğini gezdiren Suat Şahin’i yanlarına çağırdıkları, Suat Şahin’in gitmemesi üzerine bir askerin kendisini hedef alarak ateş ettiği, yaralı halde bulunan vatandaşın ters kelepçelenerek sivil bir araçla özel bir hastaneye götürüldüğü şeklinde tanık beyanları bulunmaktadır. Öte yandan Batman Valiliği ise, Suat Şahin’in pitbull cinsi köpeğini kolluk personelinin üzerine saldırttığı, kaçmaya başladığı, personelin köpeği korkutmak maksadıyla zati tabancası ile bir el ateş ettiği, yerden seken merminin şahsın kalça bölgesine denk gelmesi sonucu yaralandığı yönünde bir açıklama yayınlamıştır.

Valilik açıklamasına rağmen Suat Şahin’in kalça bölgesinden yaralanmadığı, sağ böbreğinin alındığı açıktır. Valilik açıklaması, tanıklar ve ailenin anlatımları birbirinden farklıdır. Kolluk güçlerinin silah kullanma yetkisinin sınırları kanunla açık bir biçimde çizilmiştir. Yaşam hakkı ve vücut dokunulmazlığı temel haklardan olup, kolluk kuvvetlerinin bu temel hakları ihlal etmesi halinde faillerine idari ve cezai yaptırımlar uygulanması gerekmektedir.” diyerek konuya ilişkin sorularını sıraladı.

 

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!