Eğitim Sen Batman: Yüz yüze eğitim riske atılmaktadır

featured

Eğitim Sen Batman Şubesi, 2021 2022 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte geçen bir aylık sürece ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklama da koronavirüs salgınına ilişkin kaygılar dile getirildi.

Yüz yüze eğitime geçilmeden önce Eğitim-Sen olarak bakanlığa çağrıda bulunduklarını, ancak çağrılarına rağmen okullarda fiziki altyapı sorunlarının giderilmediği ve derslik sayısının ihtiyaç oranında arttırılmadığını dile getiren Eğitim Sen, yaptığımız okul gezilerimizde okullardaki tıka basa dolu sınıf görüntülerinde ve derslik başına düşen öğrenci sayılarında görüyoruz, dedi.

Eğitim Sen Batman Şubesi tarafından yapılan açıklamanın satırbaşları şu şekilde:

‘TEMİZLİK SORUNU OKUL YÖNETİCİLERİNE HAVALE EDİLMİŞ’

Milli eğitim temizlik sorununu okul yöneticilerine havale etmeyi tercih etmiş, okullarda yardımcı personel ihtiyacı karşılanmamıştır. Okullarımızda seyreltilmiş sınıf uygulaması hayata geçirilmemiştir. Yeterli ek derslikler planlanmamış dolayısıyla eğitim kalabalık sınıflarda risk altında eğitim devam ettirilmektedir.

‘MİLLİ EĞİTİME UYARIDA BULUNDUK’

İlimizde İmam hatip okullarında sınıf mevcutları, akademik eğitim veren okullara göre son derece düşüktür. Millî eğitim yetkililerine uyarıda bulunarak birbirine yakın eğitim bölgelerinde bulunan basına da yansıyan öğrenci sayıları, daha az olan imam hatip ortaokulları ve liselerinin birleştirilmesini, boşaltılan okulların akademik ortaokul ve liseler için kullanılmasını talep etmiş, ancak bu konuda hiçbir adım atılmamış çözüm-çözümsüzlük bu okular dışında aranmaya çalışılmıştır.

‘PENCERE SİSTEMİ HAYATA GEÇİRİLMEDİ’

Sınıfların havalandırılması için kış aylarını da dikkate alan ‘pencere sisteminin’ tüm sınıflarda hayata geçirilmesine dair herhangi bir çalışma söz konusu olmamıştır. Eğitim emekçilerinin sendikamızın pandemi koşullarında ders sürelerinin 30 dakikaya indirilmesi, teneffüs sürelerinin havalandırma koşullarına uygun zaman planlanma taleplerimiz duymazlıktan gelinmiştir. Milli eğitim müdürlükleri sıralamış olduğumuz bu tedbirleri almayarak yüz yüze eğitimin devamını riske atmaktadır.”

‘KAYGILARIMIZ ARTIYOR’

Bizler okullarda hem eğitim emekçileri hem de öğrencilerin yüz yüze eğitimin devam etmesi taleplerini gördük, okulların kapatılmak zorunda kalması en istenilmeyen durum ancak tedbirlerin alınmaması kaygılarımızı büyütüyor. Ayrıca okullarda ciddi bir güvenlik sorunu ile karşı karşıyayız. Şimdiye kadar ilimizde 3 eğitim emekçisi görev başında saldırıya uğradı. Sağlıklı ve güvenli bir ortamın oluşması için yetkililerin bir çabasına şahit olmadık. Eğitim Sen olarak, MEB’in yüz yüze eğitimi istiyormuş gibi yapıp hiçbir tedbir almamasını kabul etmeyeceğimizi ve çocuklarımızın hakkı olan sağlıklı ve güvenli ortamlarda yüz yüze eğitim için tüm tedbirlerin alınması mücadelesini yükselterek yürüteceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.

TEDBİRLER HIZLA HAYATA GEÇİRİLMELİ’

Son günlerde Covid-19 pozitif ve karantinaya alınan sınıflar, temaslı öğretmen sayılarında artış olduğu bilgileri üyelerimiz tarafından bizlere ulaştırılmaktadır. “Tedbirler hızla hayata geçirilmez ise bu sayılar daha fazla yükselecektir. Eğitim Sen olarak tam zamanlı yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için tüm eğitim bileşenlerini ve kamuoyunu bu süreci daha fazla sorgulamaya, sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamı için mücadele etmeye çağırıyoruz”

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!