Eğitim Sen Batman: Eğitim çalıştayına neden davet edilmedik?

featured

Eğitim Sen Batman Şubesi, Batman Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ve bugün sonra erecek olan 3 günlük ‘Okul Öncesi Eğitimde Mevcut Durum v Geliştirmeye Açık Alanlar’ çalıştayına davet edilmemelerini eleştirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen Batman Şubesi, “İlimizi ilgilendiren Eğitim sorunları konuşulurken, bu konularda Tek alternatif çözüm önerileri sahibi Eğitim Sen’in de davet edilmesini beklerdik. Herkesin birbirini alkışladığı bir ortamda, söylenen her söz bir birinin kopyası olduğunu da hatırlatmak isteriz. Oysa bu tür çalıştaylarda, eğitim öğretime dair sözü olan herkesin davet edilmesi ve dinlenmesi eğitimin başarısı için son derece değerlidir.” denildi.

VALİLİK PANDEMİ KOŞULLARINA GÖRE YENİ DÜZENLEME YAPMALIDIR

Pandemi sürecinin devam etmesi ve kış mevsiminin gelmesi ile birlikte salgının artma riskine değinen Eğitim Sen Batman Şubesi, Okul öncesi öğretmenleri günde 6 Ders ve 300 dakika blok ders yapmaktadır ve bu öğretmenlerin teneffüs hakkı bulunmamaktadır. 50 dakika olan ders sürelerinin azaltılması ve okul öncesi eğitim emekçilerinin de görüşleri alınarak teneffüs haklarının düzenlenmesi, kış koşulları dikkate alındığında aciliyet kazanmaktadır. Diyarbakır, Bursa Hatay gibi pek çok ilde pandeminin etkisi ve kış koşulları da göz önüne alınarak ders süreleri ve etkinlik sayı ve sürelerini kısaltılması yoluna gidilmiştir. Batman Valiliğini de bu konuda bir an önce somut adım atmaya davet ediyoruz.’ denildi.

 

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!