Batman Üniversitesi Batı Raman Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında bir konferans düzenlendi.
Gerçekleşen konferansa Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akbaş, Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Nasıroğlu Aydın, Batman Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Av. Neşe İskenderoğlu Erpolat, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde görevli Psikolog Deniz Esmer, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Aydın: “Kadına Şiddetle Mücadele Tek Bir Günle Sınırlı Kalmamalı”
Konferansta bir konuşma yapan Batman Üniversitesi Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Nasıroğlu Aydın, merkez olarak tüm dünyada kabul görmüş uluslararası çapta anılan kadına şiddetle mücadele günü kapsamında farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ve kadın haklarını koruma anlamında toplumun tüm fertlerine büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Merkez bünyesinde kadınlara yönelik çalışmaları tüm hızıyla devam ettirdiklerini ve bu çalışmalarda paydaşların desteklerini aldıklarını da ifade eden Aydın, kadınlara yönelik çalışmaların sadece yılın belli bir kısmında değil sürekli olarak devam ettirilmesi gerektiğini belirten Aydın, kadının ilk çağlardan itibaren toplumdaki yerini ve kadınların tarih boyunca vermiş oldukları eşitlik mücadelesini anlattı.
Erpolat: “Kadına Şiddet Sorunu Bir İnsan Hakları Sorunudur”
Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Nasıroğlu Aydın’ın ardından bir konuşma yapan Av. Neşe İskenderoğlu Erpolat, öncelikle kadın kelimesinin kavramsal kökeninden, kadına toplum tarafından verilen rollerden ve kadın-erkek haklarının eşit olup olmadığı konularından söz etti. Kadına yönelik şiddetin uluslararası bir sorun olduğunu belirten Av. Erpolat, bu sorunun bir insan hakları sorunu olduğunu ve çözülmesi için tüm paydaşlar ile toplumun mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi. Tarih boyunca kadına şiddet olaylarının yaşandığını ve günümüzde de artarak devam ettiğini vurgulayan Av. Erpolat, kadının adının şiddetle değil bilimle sanatla anılması gerektiğini sözlerine ekledi. Şiddetin sadece kadınların değil erkeklerin de sorunu olduğunun söyleyen Av. Erpolat, kadınların iş hayatına girmesiyle birlikte toplumda kadına verilen rollerin değişmesi gerektiğini ve kadınların iş hayatında yönetici pozisyonlarında daha çok yer alması gerektiğini altını çizdi.
Psikolog Deniz Esmer: “Duygusal ve Psikolojik Şiddet Engellenmediğinde Fiziksel Şiddet de Kaçınılmaz Oluyor”
Psikolog Deniz Esmer ise konuşmasına şiddet kavramının ne olduğunu, kadına yönelik şiddetin çeşitli yollarla olduğunu ve çoğu zaman kadınların bunun şiddet olduğunun farkına varamadıklarını anlatarak başladı. Toplumumuzda duygusal, psikolojik ve duygusal şiddetin çok fazla yaşandığını vurgulayan Psikolog Esmer, şiddetin bir döngü olduğunu ve bu döngünün en başından engellenmemesi durumunda devam edeceğini söyledi. Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında birçok koruyucu hizmet bulunduğunu ancak buna rağmen şiddet gören kadınların sadece yüzde 11’inin başvuruda bulunduğunu ifade eden Psikolog Esmer, şiddet görme durumunda başvurulacak kurumlardan ve şiddet gören kişinin başvuruda bulunması durumunda sunulacak yardımlardan da söz etti.
Yorumlar kapalı.