Kore Mutfağı (Hanşik)

featured

Doğal ve sağlıklı mutfak olarakta adlandırılan Kore mutfağı bu ünvanı zengin sebze çeşitliliğine ve yemekleri pişirme yöntemlerine borçludur. Kore bulunduğu coğrafya itibari denize kıyısı olan, ılıman iklime sahip bir yarım ada olup yüzölçümünün yaklaşık %70’i dağlık olan bir yapıya sahiptir. Bu özellikleri ürün çeşitliliğinde balık ürünlerinin çok olmasına, kırmızı et ve yaban et ürünlerince zengin olmasına ve en önemlisi oldukça çok sebze çeşidine ev sahipliği yapmasına olanak sağlamıştır.
Farklı pişirme tekniklerinin kullanıldığı Kore mutfağında, yiyecekler genellikle tam olarak pişirilmez böylelikle besin değerleri korunmuş olur. Bir diğer pişirme özelliği de sos ve baharatlar la pişirme yöntemlerinin kullanılmasıdır. Yemekler pişirilmeden önce uzun bir hazırlık evresinden geçirilerek hazırlanmaktadır. Çeşitli mayalama yöntemi, tuzda bekletme, sosta bekletme ve yemek terbiyeleri bu mutfağın önemli birer öğeleridir.

Kore Mutfağı (Hanşik)
Kore mutfağı lezzetin yanında görüntü ve uyum açısından da oldukça zengindir. Sosların, baharatların, sebzelerin, balıkların, etlerin vb. tüm gıdaların bir ahenkle birleştirilmesinden yapılan görsel şölenler bu mutfağın günümüzde oldukça çok dikkat çekmesini sağlamıştır.
Kore mutfağının başlıca ürünlerini sayacak olursak, pirinç, soya fasulyesi, soya sosu, deniz ürünleri, sebzeler, yaban etleri, soslar ve içkiler olarak belirtmek mümkündür. Fakat bu ürünler o kadar çeşitlidir ki bunları tek bir ürün olarak belirtmek yanlış olur. Dünyaca bilinen başlıca yemekleri; Kimchi, Samgyeopsal, Bulgogı, Yumuşak Tofu Güveç, Pirinç Kekleri, Kimbap(Gimbap), Soju, Tavuk Şişleri, Bibimbap…
İçecek olarak da başta Makgeolli (Geleneksel Pirinç şarabı), soju, çiçek şarabı, tatlı olarak pirinç kekleri; çaylar ve pastalar da Kore Mutfağının dünyaca meşhur bir mutfak olmasını sağlamıştır.

MALZEMELER:

•1 adet japon turpu
•1 adet çin marulu
•5-6 dal yeşil soğan
•2 adet havuç
•1 adet pırasa
•5 cm kadar zencefil
•1 adet kuru soğan
•2 yemek kaşığı toz şeker
•2 yemek kaşığı pirinç unu
•2 yemek kaşığı pul biber
•2 tatlı kaşığı tuz
•Yarım bardak balık sosu

Kore Mutfağı (Hanşik)KİMCHİ NASIL YAPILIR?

1.Çin marulunu iyice yıkayın ve dörde bölün.
2.Daha sonra marul yapraklarını tuzlayıp 30 dakika bekletin.
3.Havuç, turpları, soğanı ve pırasayı, julienne şekilde kesin.
4.Marulları bol su ile duruladıktan sonra doğradığınız sebzelerle birlikte kabın içine alın.
5.Pirinç lapası için; 2 yemek kaşığı pirinç ununa, 2 bardak su ve 2 yemek kaşığı şeker ekleyin.
6.Ocakta pişene kadar kaynatın. Kaynayan pirinç lapasına 2 yemek kaşığı pul biber ekleyin.
7.Sarımsak, kuru soğan ve zencefili robottan geçirin. Ardından pirinç lapasının içerisine ekleyin.
8.Pirinç lapasına 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip soğuması için bekleyin.
9.Bu aşamada isteğe göre balık sosu da ekleyebilirsiniz.
10.Doğradığınız sebzeleri pirinç lapasına ekleyip karıştırın.
11. Karışımı kavanoza doldurun ve kapağını kapatın. Serin bir yerde 1 hafta muhafaza ettikten sonra tüketebilir.

 

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!