HDP’li vekil Ayşe Acar Başaran Timok köyünden konuştu

featured

25 gün sonra yasağın kalktığı Timoq köyüne bir heyetle ziyaret gerçekleştiren HDP Batman Milletvekili ve HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, 25 günlük yasakta köylülerin işkence ve ev hapsine maruz kaldığını, doğanın ise talan edildiğini söyledi.

Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Timoq köyünde ilan edilen 31 Mart’taki yasak, 25 gün sonra kaldırıldı. Köyün giriş çıkışa kapatılmasına gerekçe gösterilen askeri operasyonun, Mişrîta (Yedibölük), Kêl Hezna (Kel Hasan) ve Elqîs (Belkıs) köylerinin kırsalında halen devam ettiği öğrenildi. Köye girişleri 5 Nisan’da engellenen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, yasağın kalkmasıyla 20 gün sonra köye gidebildi. Beraberindeki heyetle köye giden Başaran, yaşananları köylülerden dinledi. Başaran, köyde yaşananları anlatarak, köyün dış dünya ile bağlantısının kesildiğini ve köylerinde ev hapsine, gözaltılara maruz kaldığını, doğalarının talan edildiğini söyledi.
HDP'li vekil Ayşe Acar Başaran Timok köyünden konuştu
HDP’li vekil Başaran, “Uzun bir süredir köylülerin meralarında hayvanlarını otlatmasına izin verilmiyor. Meranın yanı sıra köyün çevresinde de bu yasak devam ediyor. Bu hukuksuzluk uzun bir süredir devam ediyor. Köyleri boşaltıp şehirlere göç ettirmek istiyorlar. Şehirlerde kontrol mekanizması oluşturup kültürlerinden uzaklaştırmak istiyorlar. Daha önce köy yakmaları ile bunu yapmaya çalıştılar. Başarısız oldular. Daha önce olduğu gibi yine köy halkı buna karşı bir direniş gösterdi. 90’larda olduğu gibi yine başarısız olacak bu işkenceciler. Bu suçlara ilişkin köylüler ile birlikte suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!