Emekliler ve memurlar enflasyonla eriyen maaşlara seyyanen zam isteyecek

featured

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği temmuz zammının yoksulluğu bitirmeyeceğini ifade eden sendikalar, toplusözleşmede güncellemeyle en düşük maaşın yoksulluk sınırına çıkarılmasını istiyor.

Türkiye’de yaklaşık 13.5 milyon emekli, 5 milyon memur toplamda en az 18.5 milyon kişi için temmuz ayı önemli. Memur ve memur emeklileri toplusözleşmeye göre yılın ikinci yarısı için yüzde 7.5 zam alacak. Buna enflasyon farkı eklenecek. Türkiye İstatistik Kurumu’nun mayıs ayı enflasyon verilerine göre şu anda maaş farkı yüzde 28.14. Ancak yüzde 73’ü geçen enflasyonda yıl sonuna kadar artışların sürecek olması emekçileri endişelendiriyor. Kamu Emekçileri Sendikası Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, yoksullaşmanın asıl ağustos, eylül aylarında hızlanacağını belirtti.

Emekli ikramiyesindeki erimeyi de anlatan  Emekli-Sen Başkanı Cengiz Yavuz, “2008’den bu yana bin lira olarak verilen ve geçen yıl  bin 100 liraya çıkan emekli ikramiyesi için bu yıl büyük beklentisi var emeklinin. Bu ikramiye ilk verildiğinde asgari ücretin yüzde 62’sine tekabül ediyordu. Bugün yüzde 26’sına tekabül ediyor. İkramiyelerin mutlaka asgari ücret seviyesine çekilmesini istiyoruz. Bakanlığa da ilettik.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!