Haber Sen Batman Temsilciliği: PTT’de üyelerimize mobbing uygulanıyor

featured

Haber-Sen Batman İl Temsilciliği, Batman PTT Başmüdürlüğü önünde sendika üye ve yöneticilerine yönelik yaşanan mobbing ve verilen cezalara nedeni ile açıklamada bulundu.

Batman PTT Başmüdürlüğü önünde yapılan açıklamaya KESK Batman Platformu bileşeni ve Haber Sen 3 Nolu Şube Başkanı Mehmet Uluğ ,MYK Mali Sekreter Sabri Gündüz ,İstanbul 4 Nolu Haber-Sen Şube Başkanı Gülseren Güngördu katıldı.

Burada yapılan açıklamayı okuyan Haber-Sen 3 Nolu Şube Mali Sekreteri Serhat Oktay, “181 yıllık bir kurumu yıllardır yandaşlık ilişkisiyle, adam kayırmacılıkla, iktidarın temsilcileriyle dolduran PTT yönetimi oluşturduğu liyakatsiz kadrolar ile hem kurumun itibarını sarsmakta hem de usulsüz, kanunsuz işlemler ile her geçen gün daha da artarak PTT’deki çalışma hayatını bozmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Haber Sen Batman Temsilciliği: PTT'de üyelerimize mobbing uygulanıyor

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kurumda mobbingin çok fazla yaşandığı, kurumun tamamen siyasi parti ve yandaşların istediği doğrultuda dizayn edildiği, muhalif sendikaların itirazlarının dikkate alınmadığı bir süreç yaşıyoruz.  Sendikamız KESK HABERSEN e yönelik baskılar artmakta,  hiçbir somut delil olmadan, ayrıntılı soruşturma gereği duyulmadan emekçi arkadaşlarımıza cezalar verilmekte, insanlık onurunu zedeleyen kararları ile yönetici ve temsilcimiz sürgün edilmektedir.

Emekçilere yönelik yönetmelik dışına çıkılarak sayı dayatmalarının yaşandığı bu süreçte yönetici ve il temsilcisi arkadaşlarımızın itirazları bile soruşturmalarda bir delil gibi gösterilip hak arayışlarımız suç unsuru olarak görülmektedir.

Batman PTT Dağıtım ve Toplama Müdürlüğünde emekçi arkadaşlarımıza baskı uygulamakta, cinsiyetçi küfürler ederek dağıtıcıların üzerine yürümekte, kavgayla, hakaret ile dağıtım yaptırmaya çalışmakta, İHS’li arkadaşlara yönelik iş güvencelerinin olmadığını, istese keyfi olarak her gün cihetlerini değiştirebileceğini söyleyerek mobbing uygulamaktadır. Bu baskıları kabul etmeyen arkadaşlarımız baş müdürlüklerine şikayet dilekçesi yazarak konu ile ilgili soruşturma açılması talebinde bulunmuşlardır.

Görevlendirilen rehberlik ve teftiş kurulu kontrolörü arkadaşlarımızdan savunma aldıktan sonra bu dilekçelerin içeriğine bakmadan, içerik ile ilgili iddiaları soruşturmadan, bu dilekçelerin kim tarafından hazırladığını sorgulama yolunu gitmiş, sendika yöneticimize ve il temsilcilerimize yönelik deliller toplamaya çalışmıştır. Aynı kontrolör hiçbir sendikal görevi olmamasına rağmen emekçilerle girdiği diyaloglarda kendi üyesi olduğu sendikaya davet etmiştir.  Hiçbir suç, iş aksaklığı ya da vatandaş şikayeti olmadan baş dağıtıcının keyfi bir şekilde dağıtıcıların cihet değişikliği girişiminde bulunması baş müdürlük tarafından bile kabul edilemez iken dağıtıcıların bu yöndeki itirazı kontrolör tarafından suç olarak değerlendirilmiştir.

İlgili baş dağıtıcının iş barışını bozan saldırgan davranışlarının sorgulanması gerekirken ve acil önlemler almak gerekirken, mesnetsiz, hiçbir dayanağı olmayan iddialarla şube yöneticimize il içi sürgün, kınama ve yazılı uyarı; il temsilcimize il için sürgün, uyarı ve diğer 6 arkadaşımıza da yazılı uyarı cezaları verilmiş, dağıtım merkez müdürünün vekillik görevi elinden alınarak farklı bir merkeze gönderilmiştir.

Bu soruşturma bize şunu göstermiştir: Kurumda mobbing uygulanabilir, ancak yasal hakkını kullanarak şikayet edersen cezalandırılırsın.

4688 Sayılı Kanunun 18. Maddesinde açıkça ifade edilmiştir: sendika yöneticileri, iş yeri temsilcileri kendi istekleri dışında işyerleri değiştirilemez. PTT yönetiminin işlediği bu suçun, yaptığı bu hukuksuzluğun hesabını yargı önünde de meydanlarda da mutlaka soracağız. PTT yönetiminin bu hukuk tanımaz yönetimini kınıyoruz, yapılan hukuksuz işlemlerden derhal vazgeçilmelidir. Yöneticilerimiz ve üyelerimize verilen cezalar derhal kaldırılmalı, adaletli etkin bir soruşturma yürütülmelidir.

KESK Haber-sen olarak bu konunun takipçisi olacağımızı buradan kamuoyuna bir kez daha ilan ediyoruz.”

 

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!