Bildiğiniz gibi ülkenin gündemi ekonomi ve gelecek kaygısı. Sanırım bu konular hepimizi yeterince gerdi.
Bugün daha pozitif ve bizden bir konuyu konuşalım istiyorum.
Bugün ülkemizin farklı illerinde üniversite okuyan Batmanlı gençlerimizi yani ‘Gönül Elçileri’mizi konuşalım. Umarım konu seçimi isabetli olmuştur…
Batmanlı her üniversite öğrencisi aslında gittiği şehirde, okuduğu üniversitede bir gönül elçisidir.
Sadece Batman’ın değil, Güneydoğu’nun ve kadim coğrafyanın kültür elçisidir…
On binlerce Batmanlı üniversite öğrencisi gencimiz, gittiği üniversiteye, yaşadığı şehre Batman’ımızın kültürünü, yemeklerini, halayını, sıcaklığını, mertliğini, misafirperverliğini ve tüm değer yargılarını taşır, temsil eder, yaşar, yaşatır. “Ser sera serçava” kavramını güler yüzüyle, delikanlı yanıyla öğretir diğer coğrafyanın gençlerine…
Bu anlamda üniversiteli gençlerimize çok iş düşüyor.
Bir yandan üniversite eğitimlerini sürdürüp, meslek sahibi olma yolunda ilerlerken, bir yandan da yaşadıkları topluma kültürel değerlerimizi taşırlar.
“Aslolan kentler değil yüreklerdir.” gerçeğinin canlı tanımı olurlar.
Ve bu davranışları hepimiz için hatta insanlık için onurlu bir adım.
Öte yandan her üniversiteli gencimiz gittiği şehre, okuduğu üniversiteye, annesinin içli köftesini, etli bulgur pilavını, Dolmasını, böreğini de götürür. Hatta insan öykülerini, müziğini de taşır, paylaşır.
İnsanlar bu sayede Batman’a gelmeden Batman’ı, Batman kültürünü ve Batman insanını tanımış olurlar. Bu anlamda her üniversiteli gencimiz ; hem kültür hem de turizm elçisidir.
Elbette bu görev sadece üniversiteli gençlerin değil, Batman’ı her yönüyle tanıtmak başta Valilik olmak üzere, Belediye, il Kültür Müdürlüğü’nün önemli görevleri arasındadır.
Zaman zaman ülke düzeyinde tanıtım fuarlarına katılım sağlansa da yeterli olmadığı kanaatindeyim.
Çözüm nedir derseniz, benim il yöneticilerine önerim şu ;
Ülkemizin farklı illerinde okuyan Batmanlı üniversite öğrencilerine, ilimizi tanıtan, belge, broşür, kitap, maket ve tanıtıcı araçlar verilebilir.
Öğrenciler, yaşadıkları şehirde bu tanıtıcı hediyeleri arkadaşlarına, hocalarına, komşularına hediye ederek hem Batman’ı tanıtmış olurlar hem de insanlar arasında sıcak samimi bir bağ kurulur.
Bir düşünür “Gülmek, İki insan arasındaki en kısa mesafedir.” der.
Hediyeleşmek de öyle, insanları yakınlaştırır ve kalpler birbirine ısınır.
Nitekim Peygamber efendimiz “Hediyeleşmek, kalpleri yumuşatır,” buyuruyor.
İkinci önerim de, Batmanlı üniversite öğrencileri, üniversiteden arkadaşlarını Batman’a davet edip ağırlamalı. Bunun için Batman Üniversitesi ve valiliğin desteğiyle, Hasankeyf Turizm Uygulama oteli bu hizmet için kullanılmalı, gerekli finans desteği sağlanmalı.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Farklı fikirlere açığız. Katkı sunmak isteyenler farklı fikirlerini iletebilirler.
Batman ve Batmanlı insanımız için emek veren herkese teşekkür ederiz.
Allaha emanet olun
Yorumlar kapalı.