Batman’da sağlık çalışanlarından Tuğrul Okudan’ın öldürülmesine tepki: Saplanan bıçak hepimizin boynunda!

featured

Batman’da sağlık çalışanları, İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’nde hasta yakınının bıçaklı saldırısı sonucu güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan’ın hayatını kaybetmesine tepki gösterdi.

SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası adına Deniz Topkan’ın yaptığı açıklamada, “Sağlık sisteminin yükü omuzlarımızda, saplanan bıçak hepimizin boynunda! Şiddet doğuran, bizi katleden bu sistemi değiştireceğiz!” denildi.

Topkan açıklamasında, “Bu sağlık sistemi ile şifa dağıtmak mümkün değildir. Bu sistem sağlık emekçileri ve halk için daha fazla sağlıksızlık üretmektedir. Değersizleştirilen mesleklerimiz, siyasilerin ve idarecilerin sağlık emekçilerine yönelik hürmetsiz yaklaşımları ve kullandıkları dil şiddeti körüklemektedir. Siyasal iktidarın yarattığı kutuplaşma ve çatışma ortamı, ötekileştirme politikaları toplumda şiddeti kültür haline getirmektedir. Adeta tüm toplum ruhsal açıdan çöküntü halindedir. Artık kültür haline gelen şiddet bir halk sağlığı sorununa dönüşmüştür. Özcesi bir bütün olarak şiddetin ortadan kaldırılması için sağlıklı ve güvenlikli çalışma ortamları kadar etkili bir adalet sistemi ve demokratik bir toplum ve yaşam kurma mücadelesine ihtiyaç var.” denildi.

 

 

 

 

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!