Cengiz İçöz 7 yaşında başladığı işini 48 yıldır aralıksız sürdürüyor

featured

7 yaşında iken yemek sektörü ile tanışarak bu alanda çalışma hayatına adım atan Cengiz İçöz, meslek hayatında 48’inci yılını ardında bıraktı.

14 kardeşi bulunan ve bu kardeşlerinin tümünün lokantacı olduğu Batmanlı Cengiz İçöz, 7 yaşında babasının lokantasında komilik yaparak başladığı çalışma hayatında birçok ilklere imza attı. Batman’a ilk ‘üç çeşit yemek’ tarzını getirdiğini belirten İçöz, 1984 yılında da ilk kez kenti ‘tavuk döner’ ile tanıştırdığını dile getirdi.

Cengiz İçöz 7 yaşında başladığı işini 48 yıldır aralıksız sürdürüyor
Cengiz İçöz’ün Irak’ta çekilmiş bir fotoğrafı

‘BATMAN’A İLKLERİ GETİRDİM’

Yemek sektöründe 2001 yılına kadar farklı illerde 17 lokanta açtığını belirten İçöz, “1974 yılında, daha 7 yaşındayken bize ait olan aile lokantasında çalışmaya başladım. 5’i Mersin’de olmak üzere, toplamda 17 lokanta açtım. Şu an Çömçe’de müdürlük görevini sürdürüyorum. Batman’a birçok ilki getiren kişiyim. Mesela ilk üç çeşit yemek kültürünü ben getirdim. Yine 1984 yılında Kıbrıs Lefkoşe’de Ali usta isimli bir ustanın yanında çalışarak tavuk döneri öğrenip Batman’a getirdim. Açtığım her işyerinde temel gayem müşteriye iyi bir tat sunmaktı.” sözlerini ifade etti.

Cengiz İçöz 7 yaşında başladığı işini 48 yıldır aralıksız sürdürüyor

‘AMAÇ İNSANLARI MUTLU ETMEK’

Hem dönerci hem kebapçı hem garson hem de yönetici pozisyonlarında görev aldığını belirten İçöz, uzun yıllar yurtdışında da mesleğini icra etmiş. Azerbaycan, Irak gibi ülkelerde de yemek sektöründe hizmet verdiğini belirten İçöz, “Bu meslekteki bir insan işini severek yapmalıdır. Yemek yapmak bir sanattır. Ve burada en önemli amaç ise insanları mutlu etmektir. Bunun kadar güzel bir şey olabilir mi?” dedi.

Batman mutfağına yönelik de konuşan usta şef, “Batman mutfağı kendini geliştiremiyor. Yemek ucu açık bir durumdur. Avrupa, Asya’nın damak tadı ile bölgemizin damak tadı benziyor. Ama batı ile çok uyuşmuyor. Örnek herkes kuru fasulye yapar ama kimse hele ben şuna şu farklı şeyi ekleyerek yapayım demiyor. Yine şu an ki ustalar çırağın gelişmesi için paylaşımda da bulunmuyor. Çırağı yetiştirmek istemiyor. Oysa eskiden zorla da olsa öğretilirdi” diyerek Batman mutfağına yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Batman’da yemek sektöründe faaliyet gösteren önemli bir işletme olan Çömçe’de müdürlük görevini sürdüren Cengiz İçöz, ileriki hedeflerinin ise Çömçe’yi büyüterek, burada sundukları lezzetleri daha geniş kitlelere tattırma hedeflerinin olduğunu belirtti.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!