BATSO’da gerginlik çıktı: Demir ve Nasıroğlu ayrı ayrı açıklama yaptı

featured

8 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanlığı seçimi sonrası yeni yönetim kurulu için bugün BATSO’da seçim yapıldı. Seçimlerde Abdulkadir Demir tekrardan BATSO başkanı olarak seçilirken seçimlerde gergin anlar yaşandı. Konuya ilişkin Demir ve Nasıroğlu iki ayrı açıklamada bulundu.

NASIROĞLU AÇIKLAMA YAPTI

Batman Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri seçiminde oy pusulaların önceden işaretlendiği iddia edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Osman Nasıroğlu: “Meclis Komiteleri seçimlerinde pusula kağıtlarında ilgili adaylar dışında herhangi bir bilginin olmaması ve açıkça okunmaması gerekçesi ve baskı hatasından kaynaklı sarı renkli oyumuz iptal edilmişti. Bugünkü Yönetim Kurulu seçiminde sandıktan çıkan 4 adet pusulada aday bilgileri dışında işaretlerin olduğunu gördük. Artı şeklinde bir işaretleme yapılmıştı. Seçim kurulu üyelerin ilgili işaretli pusulaları değerlendireceklerini ifade etmeleri üzerine, Abdulkadir DEMİR ve ekibi tarafından fiziki saldırıya uğradılar. Sandık kurulu başkanı ensesine tokat vurmak suretiyle bizzat fiziki saldırıya uğradı. Sandık kurulu başkanının güvenliği aramak istemesi üzerine kendisinden telefonu zorla almak istendi. Yine Abdülkadir DEMİR ve arkadaşları masanın üzerindeki pusula ve zarfları dağıtmaya çalıştılar ve sandık başında görevlerini yapan Seçim kurulu üyelerini tehditler savurdular. Bu yapılanların tamamını fotoğraf ve video şeklinde kayıt altına aldık. Ayrıca sandık kurulu yetkilileri de yapılan saldırılar neticesinde tutanak tutularak şikâyette bulundular. Emniyet teşkilatı ve çevik kuvvet çok sayıda Polis ile ilgili olaya müdahale etmek zorunda kaldı. İlgili şaibeli oylar iptal edildiğinde 10-7 olarak BATSO başkanlığını kazanmış bulunmaktayım” dedi.

BATSO'da gerginlik çıktı: Demir ve Nasıroğlu ayrı ayrı açıklama yaptı

ABDULKADİR DEMİR AÇIKLAMALARA CEVAP VERDİ

Ortaya atılan iddialara yönelik bir açıklamada BATSO başkanlığına tekrar seçilen Abdulkadir Demir’den geldi.

Demir yaptığı açıklamada, “Bugün yapılan yönetim kurulu seçiminde rakiplerimizin tüm provokasyon çıkarmaya endeksli çabaları sağduyu sayesinde boşa çıkmıştır. Oyların sayılmasına başlamasından itibaren seçim kurulu baskı altına alınarak sözde “hukukçu” bir şahıs eliyle yönlendirme yapılarak bilgisayar çıktısından kaynaklı nokta kadar olan “+” sanki kalemle ve elle yazılmış gibi seçim kuruluna baskı yapılmaya çalışıldı. Tarafımızdan bu oylarda sorun olmadığı ve itirazların İl Seçim Kuruluna yapılması söylenmiş ve bu sırada bilinçli bir şekilde bir gerginlik çıkarılmıştır. Tarafımızdan seçim kurulunun görevini yapması söylenmiş ve bunun için ortam hazırlanmıştır.

Topluma yalan ve yanlış bilgi vererek yönlendirmeye ve kurumları baskı altına almaya kimse güç yetiremez. Kaldı ki tartışmaya konu olan oy sayısı 4 değil 5 adettir. Bu oyların sayımı ile seçim 11-10 kazandık. Bu oylar dışında durum 10-7 değil, 9-7 idi. Kimsenin Batman kamuoyuna yalan ve yanlış bilgi vererek gerilimden nemalanması kabul edilemez.” dedi.

 

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!