557. haftada Mehmet Raci Değirmenci’nin akıbeti soruldu

featured

Batman’da kayıp yakınları ve İHD, eylemlerinin 557’inci hafta dolayısıyla Gülistan Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.

“Kayıplar bulunsun failler yargılansın” pankartı ile kayıpların fotoğrafları açıldığı eylemde konuşan İHD Şube Yöneticisi Hüseyin Elçi kayıpların akıbetinin bulunması için mücadele etmeye devam ettiklerini belirterek, gerçekler açığa çıkana kadar da mücadelede ısrar edeceklerini söyledi.

EVİNİN ÖNÜNDE KATLEDİLDİ

Elçi bu hafta 27 Kasım 1993 yılında Batman’da Kısmet Mahallesi’ndeki evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce katledilen Mehmet Raci Değirmenci’nin akıbetini sormak için toplandıklarını belirterek, katledilmesi ve sonrasında yaşananlara değindi.

Açıklamada “Aile, Susurluk Olayı’ndan sonra yeniden açılan soruşturmalara istinaden 1997 yılında olayın aydınlatılması ve faillerin yakalanması için savcılığa yeniden dilekçe verdi. Fakat herhangi bir sonuç alamadı. Etkin bir soruşturma yürütülmedi ve dosya öylece kapandı. Olayın üzerinden 29 yıl geçmesine rağmen failler hala bulunamadı.” ifadelerine yer verildi.

Açıklama bir dakikalık oturma eylemiyle son buldu.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!