Bakan Kurum kentsel dönüşümde kira yardımının artırıldığını duyurdu: İstanbul’da 3 bin 500 liraya çıkarıldı

featured

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümde verilen kira yardımının artırıldığını duyuran Bakan Kurum, vatandaşa kira yardımının yanı sıra, kamulaştırma yardımı, finans desteği, faiz desteği gibi bir çok destek verildiğini söyledi

YENİ KİRA YARDIMLARI NİSAN AYINDA BAŞLIYOR”

Bakan Kurum, kira yardımlarının İstanbul’da 3 bin 500 liraya yükseltildiğini kaydederek “Şu an bakanlığımız bünyesinde kira yardımı alan vatandaşlarımıza kentsel dönüşümü desteklemek amacıyla İstanbul’da 1.500 lira olan kira yardımını 3 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Anadolu’da büyük illerimiz Ankara’mız, Bursa’mız, Antalya’mız ve İzmir’imizde 3 bin liraya çıkarıyoruz. Diğer Büyükşehirlerimizde 2 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Kalan diğer illerimizde kira yardımını 2 bin liraya çıkartıyoruz. Nisan ayından itibaren inşallah yeni kira yardımlarını vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız.” diye konuştu.

DEPREM BÖLGESİNE 653 BİN YENİ KONUT

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara değinen Bakan Kurum, “Ayakta kalan binaların yüzde 20’si yıkılması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız ‘Güçlendirme işini yapmayalım, orta hasarlı binaları da aynı ağır hasar gibi güçlendirme yapmadan yeni bina yapıp vatandaşımıza teslim edelim’ dedi. Orta hasarlıları da ağır hasarlı statüye koyduk. 653 bin bağımsız yapı yapıp vatandaşa teslim edeceğiz. Bunun için de 1 yıla ihtiyaç var. Daha önce de teslim edeceğimiz konutlar olacak. Ulusal Risk Kalkanı Projesi’nde bilim insanlarının önerilerini alıyoruz. Bu işleri yapan hepsi mühendis ve mimar. Zemin etütlerini yaparak, ayrıntılı jeolojik etütleri yaparak yapıyoruz. Kırıkhan’ı görüyorsunuz. Faya yakın ve yıkımı görüyorsunuz. Zemini buna göre tespit ediyoruz. Sıvılaşma yıkımın etkisini artırmış.” dedi.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!