13 ANKET FİRMASINDAN SONUÇLAR: Seçime sayılı günler kala son 5 anket 5 farklı sonuç.. Nisan ayında yapılan 9 anketin sonuçları

featured

13 ANKET FİRMASINDAN SONUÇLAR: Seçime sayılı günler kala son 5 anket 5 farklı sonuç.. Nisan ayında yapılan 9 anketin sonuçları

Seçime sayılı günler kala ard arda anketler gelmeye devam ediyor. İşte son anketler:

Gezici Araştırma’nın 14 Mayıs anketine göre ilk turda adaylar yüzde 50’yi geçemiyor. İkinci turda Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasındaki fark yüzde 5,6 oldu.

Gezici Araştırma’nın 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik gerçekleştirdiği son anketin sonuçları paylaşıldı.

Anket, 24-26 Nisan tarihleri arasında 29 il ve 152 ilçede 3 bin 991 kişiyle görüşülerek hazırlandı.

Sözcü’den Batuhan Serim’in paylaştığı anket sonuçlarına göre adayların ilk turdaki oy oranları şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 48,7

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 44,6

Muharrem İnce: Yüzde 4,7

Sinan Oğan: Yüzde 2

Seçimin ikinci tura kalması durumunda seçmenlerin tercihi ise şöyle oldu:

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 52,8

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 47,2

Anket sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici şunları söyledi:

“Halkın en önemli sorunu yüzde 75 ile ekonomi. AKP ve MHP seçmeni ülkenin en önemli ilk beş sorunu arasında terörü göstermedi, muhalefet seçmeniyle aynı düşünmeye başladı.

Yüzde 52,2 Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomiyi çözeceğine inanıyor. Toplumun çoğunluğuna Erdoğan ekonomi konusunda güven vermiyor. 14 Mayıs seçimleri güvenlik politikalarını öne çıkarmakla değil ekonomik ve reformcu politikalarla seçmene kim umut verirse o kazanacaktır…

Optimar’dan seçim anketi: Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında 4 puanlık fark var

Optimar’ın son anketini köşe yazısında paylaşan Hürriyet gazetesi Abdulkadir Selvi, “Baştan söyleyeyim, Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında 10 puan fark olduğunu iddia eden anketleri çöpe atın” dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, son anket sonuçlarını köşesinde paylaştı.

Abdulkadir Selvi’nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar’ın 25-28 Nisan tarihleri arasında 3 bin 5 kişi üzerinde yaptığı araştırma önemli ipuçları veriyor. Muharrem İnce ve Sinan Oğan da var ama cumhurbaşkanlığı seçimi Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında geçiyor.
Son 10 güne girilirken iki aday da yükselişte. Erdoğan deprem sonrası yaşanan gerilemeyi telafi ettiği gibi, iki haftadır yükselişe geçti. Kılıçdaroğlu da oylarını artıran ikinci isim oldu.
Optimar’ın “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunuzu hangi adaya vereceksiniz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 51.4’ü Erdoğan yanıtını verirken, Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı ise yüzde 48.6 çıkıyor. Erdoğan böylece 2018 yılında seçimi kazandığı sonuca yaklaşmış gözüküyor.”

“Cumhurbaşkanı adaylarının dördü de sorulduğunda ise anketten şöyle bir sonuç çıkıyor.
Erdoğan yüzde 48.6
Kılıçdaroğlu yüzde 44.1
İnce yüzde 4.3
Oğan yüzde 3

Bu verilerle tırmanışını sürdüren Erdoğan, birinci tur için gerekli olan yüzde 50 oy oranına yaklaşırken, Kılıçdaroğlu yüzde 45 bandına yaklaşmış gözüküyor. Muharrem İnce küçük bir gerileme ile yüzde 4.3’te kalırken, Sinan Oğan oylarını yüzde 3’e yükseltmeyi başarmış durumda.”

“Seçimlerle ilgili banko tahminler, ikinci tura kalacağı yönünde. Ama ben o kanaatte değilim. Seçimlere 2 hafta kala oy oranını yüzde 48’in üzerine çıkarmayı başaran Erdoğan ilk tur için gerekli olan iki puan artışı sağlayabilir. Çünkü Erdoğan bir süredir yükseliş içinde. Oyları gerilemiyor, artıyor. Bu da ilk turda ipi göğüslemesini sağlayabilir. Kılıçdaroğlu ise yüzde 45 bandına yaklaşsa da 6 puanlık bir artışa nefesi yetecek gibi görünmüyor. Çünkü Kılıçdaroğlu hızlı bir yükseliş içinde değil.

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı CHP’ye yaramış görünüyor. CHP oylarını yüzde 30.1’e taşırken, bu gelişme Millet İttifakı’nın diğer partilerinin aleyhine işliyor. İYİ Parti’nin, “Cumhurbaşkanı adayı CHP’den olursa muhalefetin oyları CHP’de toplanır” kaygısı gerçeğe dönüşüyor.”

AK Parti’nin oy oranı yüzde 38.6 çıkarken, belirttiğimiz gibi CHP yüzde 30.1, Yeşil Sol Parti yüzde 7.8, MHP yüzde 7,7, İYİ Parti yüzde 7.0 çıkıyor. Bu sonuçla İYİ Parti yüzde 7 barajına kadar gerilemiş durumda. Millet İttifakı’nda olduğu için İYİ Parti’nin baraj sorunu yok ama bu durum milletvekili sayısını etkileyecek. Akşener’in başbakan olma hayalini ise suya düşürecek. Memleket Partisi yüzde 4’e gerilerken TİP yüzde 1.3’e yükselmiş durumda. Büyük Birlik Partisi yüzde 1’e çıkarak oylarını artıran partiler arasında yer aldı. Yeniden Refah Partisi yüzde 1 olurken Zafer Partisi yüzde 0.9’a geriledi.”

Aksoy Araştırma’dan son anket: Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasında dikkat çeken fark

Son olarak Aksoy Araştırma seçime 13 gün kala yeni bir anket paylaştı. Buna göre AKP ve CHP’nin oylarında artış var.

Aksoy Araştırma Şirketi, 26-28 Nisan tarihleri arasında yüzde 95 güven aralığında yüzde 2,5 hata payı ile 1537 örneklemle 26 ilde gerçekleştirilen anketin sonuçlarını paylaştı. Buna göre AKP ve CHP’nin oylarında artış görüldü.

Oyların artışının nedeni olarak “İttifaklar içindeki partilerden iki partiye oy kayması ana nedeni oluşturmaktadır” denildi.

Aksoy Araştırma Türkiye Monitörü Nisan Ayı Araştırması’na göre sonuçlar şöyle:

13 ANKET FİRMASINDAN SONUÇLAR: Seçime sayılı günler kala son 5 anket 5 farklı sonuç.. Nisan ayında yapılan 9 anketin sonuçları

AKP: Yüzde 34,7

CHP: Yüzde 32,1

HDP/YSP: Yüzde 9,6

İYİ Parti: Yüzde 9

MHP: Yüzde 6,8

TİP: Yüzde 1,9

Diğer: Yüzde 5,9

Aynı ankete göre ilk turu Kemal Kılıçdaroğlu önde götürürken; Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunda ise yüzde 3,5 artış görülüyor.

13 ANKET FİRMASINDAN SONUÇLAR: Seçime sayılı günler kala son 5 anket 5 farklı sonuç.. Nisan ayında yapılan 9 anketin sonuçları

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 47,3

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 41,9

Muharrem İnce: Yüzde 5,8

Sinan Oğan: Yüzde 5,0

İkinci tura kalması halinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu  yüzde 8,4 fark ile öne geçiyor.

13 ANKET FİRMASINDAN SONUÇLAR: Seçime sayılı günler kala son 5 anket 5 farklı sonuç.. Nisan ayında yapılan 9 anketin sonuçları

 

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 54,2

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 45,8

 

Son seçim anketi açıklandı: Düğüm ikinci turda çözülüyor

Ada Araştırma şirketinin anketine göre seçim ikinci tura kalıyor. Peki son ankette kim önde, hangi parti ne kadar oy alacak? Seçim ikinci tura kalırsa ne olacak? İşte seçime 2 hafta kala son anket sonuçları…

Ada Araştırma son anket oranlarını açıkladı. Son ankette ikinci tur sonuçlarında dikkat çeken sonuçlar yer aldı. Ada Araştırma tarafından 81 ilde 26-29 Nisan tarihleri arasında 18 yaş üstü 3.278 kişi ile yaptığı anketin sonuçları belli oldu.

“Bu pazar bir Milletvekili Genel Seçimi olsa oyunuzu aşağıdaki partilerden hangisine verirsiniz?” sorusuna verilen cevaplar:

AK Parti: Yüzde 39.3
CHP: Yüzde 26.9
HDP/Yeşil Sol Parti: Yüzde 9.2
MHP: Yüzde 8.8
İYİ Parti: Yüzde 7.3
MP: Yüzde 2.5
TİP: Yüzde 2.4
YRP: Yüzde 1.4
Diğer: Yüzde 2.2

14 Mayıs seçimlerinde ankete göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde liderlerin oy oranı şu şekilde:
Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 48,9
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 45,8
Muharrem İnce: Yüzde 2,9
Sinan Oğan: Yüzde 2,4

Ada Araştırma’nın anketine göre ilk turda bitmeyen Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan %51,1, Kılıçdaroğlu %48,9 oy alıyor.

 

NİSAN AYINDA YAPILAN 9 ANKET ÇALIŞMASI..

Nisan aynında yapılan 9 anket: Hangi aday ne kadar oy alıyor?

9 anket sonucu: Sadece bir araştırmaya göre seçim ilk turda bitiyor

13 ANKET FİRMASINDAN SONUÇLAR: Seçime sayılı günler kala son 5 anket 5 farklı sonuç.. Nisan ayında yapılan 9 anketin sonuçları

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!