Husumet, barış yemeğiyle son buldu

featured

Uçar ve Yılmaz aileleri arasında bulunan husumet ‘Barış yemeği’ ile son bulurken, burada konuşan DBP Eşgenel Başkanı Keskin Bayındır,  Kürtlerin birliğinin öneminden bahsederek, Kürtlerin birlik dışında alternatiflerinin olmadığını söyledi.

Êlih’in Gülistan Caddesi’nde 30 Temmuz günü çıkan kavgada Ferhat Uçar adlı gencin yaşamını yitirmesi olayına ilişkin Yılmaz ve Uçar aileleri arasında başlayan husumet Roza Düğün Salonu’nda verilen barış yemeği ile son buldu. Barış yemeğine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşgenel Başkanı Keskin Bayındır, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, HEDEP,DBP, HDP Êlih İl Örgütleri, Yılmaz ve Uçar aileleri katıldı.

KÜRTLERİN BİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Burada konuşan DBP Eşgenel Başkanı Keskin Bayındır,  barışın sağlanmasında katkısı olanlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Barışın önemine değinen Bayındır, “Kürt halkı mazlum bir halk. Kürtler yıllardır faşizme karşı direniyor. Özgürlükleri, dilleri, kültürleri için direniyorlar. Bu saldırılarda katlediliyor, tutuklanıyor ve göçe zorlanıyoruz. Bunlara karşın hiçbir zaman geri adım atmadık. Atmayacağız. Bu halkın direnişi karşısında geriye düşen iktidar kirli politikaları devreye koyuyor. Halkımız bunlara karşı tedbirini almalı ve buna denk bir adım atılmalı. İçimizi yakan düşmanın bize saldırısı değil ailelerin birbirine girmesi ve gencecik insanların yaşamını yitirmesidir. Kürtlerin birlik dışında başka alternatifleri yok. Birlik bizim kurtuluşumuz. Bu birliği bozacak oyunlara karşı duralım. Dünya savaş sürecinden geçiyor. Bu savaşta Kürtlerin birliği çok önemli.  Birliğimize zarar verecek pratiklerden uzak duralım.  Devletin kirli politikalarına araç olmayalım. Batman halkı kadim bir halk. Bu halk öncülük etmeli. Bu tür olaylar ile gündeme gelmemeli. Bu yük hepimizin. Hep birlikte yurtseverliği, birbirimizi sevmeyi aşılayacağız. Bu kutsal pratikten hepimiz üzerimize düşeni yapalım” dedi.

BU TÜR OLAYLARI BİR DAHA YAŞANMAMASI İÇİN….

Ardından konuşan İmam Hüseyin Taş, Kürtler arasındaki barışın önemli olduğunu belirterek, katkı sunanlara teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından aileler tokalaşarak barıştı. Aile fertleri burada yaptıkları kısa konuşmada barışta emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini kaydetti.

Verilen barış yemeği ile program son buldu.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!