DEM Parti Batman İl Eş Başkanları Mustafa Tekik ile Songül Korkmaz oldu

featured

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman İl Örgütü, 2’inci Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Kentteki bir düğün salonunda yapılan kongreye binlerce kişi katıldı. Coşkunun hakim olduğu kongrede, sık sık  sloganlar atıldı.

DEM Parti Batman İl Eş Başkanları Mustafa Tekik ile Songül Korkmaz oldu

Kongrede konuşan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Batman’da  yapılan halk oylamasına işaret ederek, oylamayla “demokrasi dersi” verildiğini söyledi. Doğan, yerel seçimlere değinerek, “Kayyımlar hile hurda peşinde. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar gidecekler. Edip Solmaz’ın mirası olan belediyeyi alacağız. Yüksek bir oranla alacağız. Bu seçim sadece bir seçim değil, kimlik seçimidir. Demokrasi seçimidir. Varlığımızı görmezden gelenlere, demokrasi düşmanlarına verilecek bir dersimiz var. Edip Solmaz’ın memleketinde demokrasi dersi vereceğiz” dedi.

‘DİRENEN HALKIMIZ KAZANACAK’

DEM sözcüsü Doğan, şunları söyledi: “Tutuklular her gün devletin zulmü ile karşı karşıya kalıyor. Aynı şekilde aileler de buna maruz kalıyor. Sözümüz var; onurlu bir barışı bu topraklara getireceğiz. Erdoğan başka halklara anadilde eğitim için çağrı yapıyor. Ancak söz konusu onun iktidarının bulunduğu yer olunca hemen inkarcı ve retçi oluyor. Ona göre herkese demokrasi, herkese anadilde eğitim, ancak Kürde baskı ve zulüm.  Kürtlere zulüm her alanda mevcut. Diline, tutuklusuna, doğasına, kültürüne yani yaşamın her alanına baskı uygulanıyor.  Bunlara karşın direnen bir halkımız var. Bu halkımız hiçbir zaman geri adım atmadı ve atmayacak. Yurtseverlik bilinci ile direnen halkımız kazanacak” dedi.

Tek listeyle gidilen seçimde Songül Korkmaz ile Mustafa Mesut Tekik, il eşbaşkanlığı görevine seçildi. Kongre, çekilen halaylarla son buldu.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!