Yargıtay 2’inci Hukuk Dairesi, eşlerin telefonda birbirlerine “Alo” diye hitap etmesini boşanma nedeni saydı.
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi boşanma davalarında emsal olacak bir karara imza attı. Samsun’da görülen davada, mahkeme, eşlerin birbirlerine “Alo” diye hitap etmesini kusur saydı ve boşanmaları yönünde karar verdi.
‘Şaka amaçlı diyebilirsiniz’
Temyize giden davada Yargıtay 2’inci Hukuk Dairesi, tarafların itirazını reddetti. Yargıta, “Alo” diye hitap etmenin eşe karşı kusurlu bir davranış olduğuna karar verdi. Avukat Fatih Karamercan, Yargıtay’ın kararını şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi. Avukat Karamercan şunları söyledi: “Şaka amaçlı ‘Alo’ demenin boşanma sebebi olacağını düşünmüyorum. Ancak bunun bir süreklilik arz etmesi ve üçüncü şahısların da bunu duyup eşin buna karşı küçük düşürülmesi gerekiyor” dedi.
‘Graham Bell duysa ne yapardı?’
Yargıtay’ın bu kararını şaşkınlıkla karşılayan Yaprak Yılmaz isimli genç, telefonun ve “Alo” sözünün mucidi Alexander Graham Bell’i de anarak, “İlk defa duydum. Bu devirde boşanmak çok kolaymış. Böyle ise eğer, bir ‘Alo’ demeye. Graham Bell bunu duysa icattan vazgeçerdi” derken, Can Durgun isimli genç de, “Ben de ilk defa duydum. Kadın bahane olarak kullanmış. Kadın zaten boşanmak istiyordu, bahane olarak kullanmış. Bence öyle” şeklinde konuştu.
Yorumlar kapalı.