AK Parti Genel Başkanvekili Ala, Ankara kriterlerini dikkate alarak parti içinde ikinci bir reform dalgasına hazırlık yapıldığını belirtti.
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, parti içinde ikinci bir reform dalgasına hazırlık yapıldığını ifade etti. Ala, parti genel merkezinde gazetecilerle gerçekleştirdiği sohbet toplantısında, AK Parti’nin politikalarını sürekli gözden geçirdiğini ve eksikliklerin giderilmesi için gerekli adımları attığını vurguladı.
Seçimlerin ardından eksikliklerin farkına varıldığı noktalarda çalışmalara başlandığını belirten Ala, partideki tüm birimlerin reform alanlarını belirlemek üzere çalışmalara başladığını dile getirdi. Ayrıca, bakanlıklardan da görüş alındığını ve reform sürecinin detaylarının üzerinde titizlikle durulduğunu aktardı.
Ala, partinin Ankara kriterlerini baz alarak, toplumsal ve siyasi alanlarda daha etkin ve verimli olması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
“Bir taraftan da AK Parti, CİMER ve Ombudsmanlık gelen şikayetleri topluyor, sorunlu alanlar belirleniyor. Cumhurbaşkanımız geçmişte, ‘Kopenhag kriterlerini gerekirse Ankara kriterleri yapar, yine yolumuza devam ederiz’ demişti. AK Parti, Ankara kriterlerini baz alarak ikinci bir reform dalgasına hazırlanıyor. Önümüzdeki yılları altın yıllar olarak görüyoruz. Altın yıllar, üst gelir grubuna sıçramak, yapısal dönüşümü sağlayacak reformları hayata geçirmek için bir fırsat penceresi. Bu yılları dolu dolu geçirip mesafe katedeceğiz. Ekonomide öngörülebilirliği, adalete güveni artıracak reformları gündemimize aldık. Önümüzdeki bir yıl içinde hızlı bir reform süreci göreceksiniz. Ekonomide, orta gelir tuzağına düşmemek için bir sıçrama yapacağız.”
“Eş zamanlı, çok alanlı, ince işçilik gerektiren reformlar”
Avrupa Birliği müktesebatında olan ve Türkiye’nin yararına reformların da hayata geçirileceğini vurgulayan Ala, şunları kaydetti:
“Reformlar birçok alanda yapılacak. Eş zamanlı, çok alanlı, ince işçilik gerektiren reformlar olacak. Örneğin Ekonomi Koordinasyon Kurulunda tarımda hangi reformları gerçekleştireceğimizi konuştuk. Malların serbest dolaşımı, iş kurma hakkı ve serbestisi, sermayenin serbest dolaşımı, şirketler hukuku, mülkiyet hukuku, rekabet politikası, mali hizmetler, imar kanunu, tüketici korunması, tüketicinin sağlığının korunması, rekabetçilik ve kapsayıcılık, dijital dönüşüm ve medya, ekonomik ve parasal politika, sosyal politika, istihdam, işletme ve sermaye politikası, bilim, araştırma, eğitim, kültür, gümrük birliği, tarım ve kırsal kalkınma, gıda güvenliği, bitki sağlığı, balıkçılık, bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu çalışma yapılan alanlar.”
Yeni anayasa çalışmaları
Ala, Türkiye’nin bir an önce şeffaf, katılımcı, demokratik, sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi.
Türkiye’nin millet iradesini tam yansıtan, temel hak ve özgürlükleri garanti altına alan bir anayasa yaparak tüm tartışmaları geride bırakması gerektiğini belirten Ala, “Anasaya tartışmalarını geride bırakarak her alanda güçlü bir ülke inşa edebiliriz. Bu tartışmaların olduğu ülkeye yatırımcı, sermaye gelmez. Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri yapacak bir anayasa yapalım.” dedi.
Yorumlar kapalı.