Batman’da Scientix Projesi STEM Eğitim Çalıştayı başladı

featured

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından düzenlenen Scientix Projesi STEM Eğitim Çalıştayı Açılış Programı ilimizde gerçekleşti.

Necat Nasıroğlu Külliyesi Hatice Nasıroğlu Konferans salonunda gerçekleşen açılış programına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Necmettin SEZGİN, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim idarecileri, okul müdürleri, akademisyenler ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan ÇANKAYA, “Öğrencilere Vermeniz Gereken 21. Yüzyıl Becerileri” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Açılış Programı daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN’ın konuşmasıyla devam etti. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti ve bu tür çalışmaların eğitimdeki önemine dikkat çekti. İl Milli Müdürü; konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “STEM Eğitim Çalıştayın’ın burada gerçekleştirilmesinde büyük destekleri olan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürümüz Sayın Mustafa CANLI’ya ve Dijital Beceriler Daire Başkanı Sayın Sümeyye Hatice ERAL’a teşekkür ediyorum. Birçok ilde yapılmayan bu programın Batman’da gerçekleştirilmesi, sayın Genel Müdürümüzün ilimizi programın yapılacağı iller arasına dahil etmeleri sayesinde oldu.”

Eğitimde yenilikçi yaklaşımların önemine vurgu yapan İl Milli Müdürümüz, Tasarım ve Beceri Atölyeleri projesindeki desteklerinden ötürü Batman Valisi’ne teşekkürlerini iletti: “Sayın Valimiz Ekrem CANALP’ın destekleriyle çok kısa bir süre önce 50 tasarım beceri atölyesini hizmete açtık. Önümüzdeki 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 50 ve 2025-2026 eğitim-öğretim yılında da 50’şer adet olmak üzere toplamda 150 adet tasarım beceri atölyesini ilimize kazandırmış olacağız. Bu değerli katkılarından dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyoruz.”

İl Milli Müdürümüz, öğretmenlere de özel bir teşekkür ederek, “Siz değerli meslektaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Bu imkanların kullanılmasında ve çocuklarımızın bu fırsatlardan faydalanmasında en büyük rol sizlerin. Teknolojinin ve imkanların varlığı tek başına yeterli değil; burada fedakâr öğretmenlerimizin çalışmaları çok önemlidir. Bu nedenle sizlere özverili çalışmalarınız için özellikle teşekkür ediyorum.” dedi.

Çalıştay, Millî Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Scientix Türkiye Koordinatörü Dr. Tunç Erdal AKDUR’un Scientix Projesi ve Scientix Portalı tanıtım sunumuyla devam etti. Ardından Scientix Türkiye Koordinatörlük ekibi üyesi Uğur Doğan, STEM eğitiminde kullanılacak dijital araçlar ve öğretim yöntemleri üzerine bir sunum yaptı. Açılış programının ardından katılımcılar, öğrencilerin ve öğretmenlerin iş birliğiyle yürütülen eTwinning projelerinin sergilendiği alanda gezinti yaptı.

Dört gün sürecek olan Scientix Projesi STEM Eğitim Çalıştayı, eğitimciler için zengin içerikli oturumlar, workshoplar ve uygulamalı eğitimlerle devam edecek. Çalıştay boyunca katılımcılar, STEM eğitiminde yenilikçi yaklaşımlar, dijital becerilerin geliştirilmesi, disiplinler arası iş birliği ve proje tabanlı öğrenme konularında bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacaklar

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!