Gümrük vergisi arttırılınca Nike Türkiye için online satışlarını durdurdu

featured

Dünyaca ünlü spor giyim markası Nike, Türkiye’de internet üzerinden alışverişi kapattı.

Dünyanın önde gelen spor giyim ve aksesuarları markası Nike, Türkiye’den gelen online siparişleri geçici olarak askıya aldığını duyurdu. Bu karar, yurt dışından gelen ürünlere uygulanan vergilerdeki artış sonrası alındı. Nike, web sitesinde yaptığı açıklamada, Türkiye gümrük mevzuatında yapılan değişikliklerin alışveriş deneyimini olumsuz etkileyebileceğini belirterek, siparişlerin zamanında ve sorunsuz bir şekilde ulaşmasını garanti edemediklerini ifade etti.

Son olarak yayımlanan 4458 Sayılı Gümrük Kanunu’nda yapılan değişiklikle, posta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşyaların vergi oranları artırıldı. Avrupa Birliği ülkelerinden gelen ürünler için vergi oranı yüzde 30, diğer ülkelerden gelen ürünler içinse yüzde 60 olarak belirlendi. Nike, bu vergi artışının ardından Türkiye’den verilen online siparişlerin durdurulduğunu açıkladı.

MARKANIN WEB SİTESİNDE YAPILAN PAYLAŞIM

“Türkiye gümrük mevzuatında yapılan son değişikliklerin Türkiye’deki tüketicilerimizin alışveriş deneyimine etkisini incelemeye devam ediyoruz. Bu süreçte Nike olarak tüketicilerimize siparişlerinin sorunsuz bir şekilde ve zamanında ulaşmasını garanti edemediğimiz için maalesef Türkiye’den verilen online siparişleri şu an için askıya almak durumundayız.”

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!