Zeybekçi’den emeklileri kızdıracak açıklamalar!

featured

CNN Türk canlı yayınında konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, emeklilerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Zeybekçi, “EYT demek geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmek demektir” ifadesini kullandı.

Yüksek enflasyon karşısında yetersiz maaşlarla yaşam mücadelesi veren emekliler, iktidardan çözüm bekliyor. Zeybekçi, emeklilik sisteminin mevcut durumunu eleştirerek, “Maalesef emeklilik sistemimizi çok dar bir koridora soktuk. 16 milyonun üzerinde emeklimiz var. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Bu siyasi bir sorun değil, memleket meselesidir” dedi. Ayrıca, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusundaki görüşlerinin geçmişte olumsuz olduğunu belirtti, ancak “Mevzu bahis vatansa gerisi detaydır” diyerek bazı adımların atıldığını vurguladı.

Zeybekçi, EYT’nin yaratacağı sorunlara dikkat çekerek, “EYT demek geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmek demektir. Bu konuda popülizmden uzak durmamız gerekiyor. Beklentiler sonsuz, kaynaklar sınırlıdır” şeklinde konuştu. Türkiye’nin ekonomik durumunu değerlendirirken, tarım ve gıda sektöründeki desteklerin artırılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, emeklilere yapılacak maaş artışına kapıyı kapatarak, “Emekliye 25 bin lira verilerek sorun çözülse, dünyada yoksul ülke kalmazdı. Çözüm, üretimi ve istihdamı artırmakta yatıyor” ifadelerini kullandı. Zeybekçi, ülke genelinde bu konuda ortak bir karar alınması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!