Sincar katledilişinin 31’inci yılında mezarı başında anıldı

featured

DEP Milletvekili Mehmet Sincar, katledilmesinin 31’inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı. DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Günay, “Bu topraklarda aydınlanmamış bir cinayet kalmayacak” dedi.

Demokrasi Partisi (DEP) Parti Meclisi üyeleri Habip Kılıç ve Hikmet Kılıç’ın katledildiği yerde incelemelerde bulunmak üzere gittiği Batman’da, İl Örgütü yöneticilerinden Metin Özdemir ile birlikte 4 Eylül 1993’te silahlı saldırıyla katledilen DEP Mardin Milletvekili Mehmet Sincar, ölümünün 31’inci yılında mezarı başında anıldı.

AHMET TÜRK: UNUTMAYACAĞIZ

Mardin Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Sincar’a seslenerek, “Sevgili kardeşim; biliyorum Kürt halkı geleceği için büyük bedeller verdi. Bu bedellerden biri de sendin. İnanıyorum ki; bugün soruyorsun, Kürt halkı, özgürlüğe, haklarına ulaştı mı? Ulaşmadı mı? Bizler de yarın toprakla bir olduğumuzda aynı şeyleri soracağız. Kürt halkı ne durumdadır? Kürtler ne haldedir diye? Kürtler haklarına kavuştu mu, kavuşmadı mı? Bizler de bunun merakında olacağız. Yıllar geçti. Gerçekten de büyük bir düşmanlıkla yaklaşılıyor. Nasıl ki, senin şehit düştüğün dönemde olduğu gibi bugün de Kürtler üzerine hoyratça saldırıyorlar. Kürt halkı kendi haklarına kavuşmak adına büyük bir direniş sergiliyor. Biliyoruz ki; Kürt halkı bu kadar bedele rağmen özgürlüğü için mücadelesinden vazgeçmeyecek. Bizler halkımıza inanıyoruz. Kürtler gelecekleri için ödedikleri tüm bu bedellere sahip çıkacak, her zaman çalışmaların içinde olacak. Seni hiçbir zaman unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

SİNCAR: ONURUMUZU KİMSEYE VERMEYİZ

Sincar’ın eşi Cihan Sincar ise, Kürtlerin binlerce kahramanının yüzyıl içinde katledildiğini ancak birinin dahi unutulmadığını söyledi. Dosyanın kapatılmak istendiğine dikkat çeken Sincar, eşi ve arkadaşlarının bu hükümetin uygulamaları ile ikinci defa katledildiğini dile getirdi. Sincar’ı ne unutacaklarını ne de unutturacaklarını kaydeden Sincar, “Bilinmeli ki; bu topraklarda her kim taş üstüne bir taş koyarsa bizler onlara minnettarız. Bu topraklarda çok bedeller ödendi, canlarını verenler oldu, cezaevlerinde işkence görenler oldu. Vermediğimiz hiçbir şeyimiz kalmadı. Bir tek onurumuz var kimse kusura bakmasın onu kimseye vermeyiz” diye belirtti.

 

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!