DEVA’lı Yılmaz’dan eğitimde eşitlik talebi

featured

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle açıklamada bulundu. Başkan Yılmaz, yeni eğitim yılının hayırlı olmasını dileyerek, veliler ve öğretmenlerin büyük bir sorumluluk üstlendiğini vurguladı.

Yılmaz, çocukların en iyi koşullarda eğitim görme hakkına sahip olduğunu belirterek, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim alması için her zaman yanlarında olacağız. Onlar, geleceğin doktorları, hakimleri, savcıları ve yöneticileri olacak. Çocuklarımız eğitim alırken her türlü kötülükten uzak durmalı ve bu konuda veliler ile öğretmenlere büyük sorumluluk düşmektedir. Özellikle uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için gerekli önlemler alınmalıdır. İl emniyetine de çağrıda bulunarak, okul önlerinde ve öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde önlemler alınmasını talep ediyorum. Her kötü yola düşen çocuk, ülkemiz için büyük bir kayıptır” dedi.

Eğitim öğretim dönemi öncesinde artan maliyetlere dikkat çeken Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Her çocuğun eğitim görme hakkı vardır ve maliyetler nedeniyle öğrencilerimizin eğitim hakkı kısıtlanmamalıdır. Kolaylıklar sağlanmalı, öğrenci ailelerinin yaşadığı maddi zorluklar azaltılmalıdır. Özellikle KYK yurtlarının yetersizliği ve özel yurt ücretlerinin yüksekliği, aileleri maddi açıdan zorluyor. Bu konuda partimiz ve Genel Başkanımız Ali Babacan liderliğinde milletvekillerimizle birlikte takipçi olacağız. Hükümetin barınma, kırtasiye ve ulaşım sorunlarını çözmek için adımlar atması ve öğrenci dostu politikalar geliştirmesi gerekiyor. Öğrenci, veli ve öğretmen yükünü hafifletmeliyiz.”

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!