12 ile yeni vali atandı: Süleyman Soylu’ya yakın 3 isim merkeze çekildi

featured

AK Parti’nin yerel seçimlerde kaybettiği 3 ilin valisi ve Süleyman Soylu’ya yakın 3 vali merkeze çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi’yle toplam 12 vali görevden alındı, 12 yeni vali atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesiyle AK Parti’nin yerel seçimlerde kaybedip CHP’nin kazandığı Kırşehir’de Vali Hüdayar Mete Buhara, Amasya’da Vali Yılmaz Doruk ve Manisa’da Vali Enver Ünlü merkeze çekildi. Dönemin eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olan isimler Burdur Valisi Türker Öksüz, Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz de merkeze alındı.

Beklenen Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. 12 vali görevden alındı, 4 valinin görev yeri değişti. Kararla birlikte 12 yeni vali atandı.

Dağlı, Yabancı uyruklu kişiler hakkında “Yurt dışına çıktılar, bir daha dönemezler” demişti

Dağlı 12 Ağustos’ta yaptığı basın toplantısında yabancı uyrukluların akıbeti nedir sorusuna skandal bir yanıt vermişti. Hemen yanındaki İl Emniyet Müdürü’ne durumu soran Vali Zülkif Dağlı, şahısların yurt dışına kaçtığını basın mensuplarının gözü önünde öğrenip, “Yurt dışına çıktılar bir daha da girmeleri mümkün değil” ifadelerini kullanmıştı.

Yaşanan olayda okul müdürü Hacı Ömer Atılgan ile okulda görevli Mehmet Öztürk zincirle dövülmüş, yabancı uyruklu veli ve yanındaki kişi uyguladıkları şiddetin ardından kayıplara karışmıştı.

Yerel seçimde Mardin Belediye Başkan adayı olan Erin, Isparta Valisi oldu

Merkezde görev yapan Abdullah Erin, Isparta Valiliği’ne atandı. Yerel seçimlerde AK Parti’nin Mardin Belediye Başkan Adayı olan Erin, DEM Partili Ahmet Türk’e karşı seçimi kaybetmişti.

Erin, 11 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı kararı ile yayınlanan atamada, Şanlıurfa Valiliği görevinden alınarak merkeze çekilmişti.

2024 yerel seçimlerinde AK Parti’nin CHP’ye kaybettiği 3 şehirdeki valiler merkeze çekildi
Kararname ile birlikte AK Parti’nin yerel seçimlerde kaybettiği, CHP’nin kazandığı Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Amasya Valisi Yılmaz Doruk ve Manisa Valisi Enver Ünlü merkeze çekildi.

Soylu’ya yakın isimler de merkeze alındı

Dönemin eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın isimler; Burdur Valisi Türker Öksüz, Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz de Erdoğan’ın imzasıyla merkeze çekildi.

Burdur Valisi Öksüz, Soylu’nun bakanlığı döneminde genel sekreterlik görevini yürütmüş, Soylu döneminde valiliğe atanmıştı. Bolu Valisi Kılıç ise Soylu döneminde İçişleri Bakan Yardımcısı’ydı.

Merkeze çekilen isimlerden olan Erol Karaömeroğlu’nun, Bitlis Valiliği yaptığı süreçte kentteki jandarma teşkilatında yaşanan olaylara gerekli müdahaleyi yapamadığı biliniyordu.

Valilikte 1 yılını yeni dolduran Tanrısever merkeze çekildi

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever de kararname ile merkeze alındı. Ağustos 2023’te Gümüşhane Valiliği’ne atanan Tanrısever’in görevde bir yılı henüz dolmuşken merkeze çekilmesi dikkati çekti.

2023 seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmiş, seçilememişti: Doğan, Sakarya Valiliği’ne atandı
6 Şubat depremlerinde Hatay Valisi olan Rahmi Doğan, merkezden Sakarya Valiliği’ne atandı.

Doğan, 15 Mart 2023 tarihinde 2023 genel seçimlerinde Sivas’tan AKP milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmiş fakat aday yapılmamıştı.

İğneada sel felaketinin ardından Kırklareli Valisi olan Ekici, Şırnak’a atandı

İğneada’da yaşanan sel felaketi döneminde Kırklareli Valiliği görevini yürüten ve hazırlanan bilirkişi raporunda suçlu bulunan Osman Bilgin’in ardından Kırklareli’ne vali olarak atanan Birol Ekici’nin de görev yeri değişti. Ekici, Şırnak’a atandı.

Yerlikaya’nın vali olduğu dönemde İstanbul’da kaymakam olan iki isim vali oldu

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkan Yardımcısı Önder Bakan Amasya Valiliği’ne, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya Bitlis Kaymanlığı’na, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın Bolu Valiliği’ne atandı.

3 isim de Yerlikaya’nın İstanbul Valisi olduğu dönemde kaymakam olarak İstanbul’da Yerlikaya ile birlikte çalışmıştı.

İçişleri Genel Sekreteri Çiçekli Karaman Valiliği’ne, Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Akın Konya Valiliği görevine getirildi

Kararnameyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Genel Sekreterliği görevini yürüten Mehmet Fatih Çiçekli, Karaman Valisi oldu. Yerlikaya’nın memleketi Konya’da valilik görevi Vahdettin Özkan’dan alınarak yerine İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı İbrahim akın getirildi.

Kaynak:T24

 

 

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!