Batman’da 120 işçi alınacak! İşte başvuru tarihleri ve detaylar

featured

Batman’da İŞKUR aracılığıyla, okullarda istihdam edilmek üzere 120 Temizlik Personeli (TYP) alımı yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk ve ortaokullarda temizlik personeli ihtiyacını karşılamak için İşgücü Uyum Programı’nı (İUP) devreye almıştı. Ancak, ücret düşüklüğü, az sayıda başvuru ve bakanlığın gecikmesi gibi sorunlar nedeniyle bu program geri çekildi. MEB, çözümü tekrar Toplum Yararına Program’ı (TYP) devreye sokmakta buldu.

Başvuru Tarihleri: İŞKUR aracılığıyla yapılacak TYP başvuruları, 23-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kura çekimi ise 26 Eylül Perşembe günü yapılacak.

Başvuru Kanalları: Başvurular, İŞKUR’un internet sitesi olan https://esube.iskur.gov.tr, e-Devlet, Alo 170 hattı, İŞKUR İl Müdürlüğü ve hizmet merkezleri üzerinden yapılabilecek.

Başvuru Şartları:

  • Hane gelirinin asgari ücretin 1.5 katını (25.503 TL) aşmaması.
  • 18-78 yaş aralığında olmak.
  • Emekli veya malul aylığı almamak (Başvuru sahibi için).
  • Öğrenci olmamak (Açık Lise ve Açık Öğretim öğrencileri hariç).
  • Aynı adreste yaşayan başvuru sahiplerinden yalnızca bir kişinin programdan yararlanabilmesi.
  • TYP’den yararlanma süresi 24 aydan 9 aya düşürülmüştür. Böylece daha fazla kişinin kamu kaynaklarından faydalanması hedeflenmiştir.
  • 27 Eylül 2017 tarihinden itibaren 9 ay veya daha fazla süreyle TYP’den faydalanan kişilerin azami yararlanma hakkı dolmuş kabul edilmektedir. Daha az yararlananlar ise kalan süre kadar programdan faydalanabilir.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!