Yöneylem araştırdı: Kararsızlar tüm partileri geçti, siyasetten beklenti yok

featured

Yöneylem’in yaptığı siyaset araştırmasında çarpıcı veriler ortaya çıktı. Vatandaş siyasetin Türkiye’deki sorunları çözeceğini düşünmüyor

Yöneylem Araştırma “Türkiye Siyaset Araştırması” sonuçlarını paylaştı. Çarpıcı verilerin ortaya çıktığı araştırmada katılımcılara “Türkiye’nin sorunlarını kim çözer, seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz ve Türkiye’nin en önemli sorunu nedir” gibi sorular yöneltildi.

13-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 2 bin 100 kişiyle gerçekleştirilen araştırmada kararsızların oranı dikkat çekerken bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz sorusuna verilen cevaplarda CHP’nin yerini koruduğu gözlemlendi.

secimsonuclari.png

Vatandaş sorunların çözüleceğine inanmıyor

Araştırmada en dikkat çeken bölüm ise Türkiye’nin sorunlarını kim çözer sorusuna verilen cevaplarda hiçbiri diyenlerin oranının tüm partileri geçmesi.

Buna göre, soruya AKP çözer diyenlerin oranı yüzde 23.5 olurken CHP çözer diyenlerin oranı ise yüzde 23’te kaldı.

Vatandaşların yüzde 40’ı ise Türkiye’nin sorunlarını herhangi bir partinin çözemeyeceğini düşünüyor.

kararsizlar-partisi.pngBu pazar seçim olsa kim kazanır?

Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 34,7’si bu Pazar seçim olsa CHP’ye oy vereceklerini açıklarken yüzde 30,2’si ise AKP’den yana tercih kullanıyor.

MHP 9,4 DEM Parti 9, 6 oy oranlarına ulaşırken İYİ Parti’deki erime ise devam ediyor. Sonuçlara katılımcıların yüzde 4’ü İYİ Parti’ye oy vereceklerini açıkladı.

Araştırmada kararsızların oy oranları ise bir hayli yüksek. Kararsızların yakın olduğu partiler sorusuna katılımcıların yüzde 40’ı tüm partiler arasında kararsızım yanıtı verdi.

Araştırmada kararsızların büyük çoğunluğunun geçtiğimiz seçimlerde AKP’ye oy verdiği anlaşılıyor.

Türkiye kötü yönetiliyor

Araştırmada Türkiye’nin nasıl yönetildiğine dair de bir soru bulunuyor. Buna katılımcıların yüzde 59’u ise kötü yönetiliyor yanıtı verdi. Ayrıca araştırmada erken seçim isteyenlerin oranı da yüzde 54,1 olarak ölçüldü.

Şimşek’e vatandaş inanmıyor, teğmenlere destek büyük

Öte yandan Mehmet Şimşek’in başında bulunduğu ekonomi yönetiminin başaralı olup olmadığının ölçüldüğü soruda ise katılımcıların yüzde 68,3’ü Şimşek’in politikalarının ekonomik sıkıntıları gidereceğine ilişkin inancının olmadığı ölçüldü.

Teğmenlerin andı sonrası başlayan tartışmalarda ise halkın büyük çoğunluğu teğmenlerin yanında. Ankette Teğmenler cezalandırılmalı mı sorusuna ise katılımcıların yüzde 71’i “cezalandırılmamalı” cevabı verdi.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!