Batman Üniversitesi’nden Erasmus Fonları hakkındaki iddialara yanıt

featured

Batman Üniversitesi, Erasmus fonlarının usulsüz kullanıldığı yönündeki iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. Üniversite, bazı basın organlarında çıkan “Erasmus Parasıyla Zigon Sehpa”, “Erasmus Fonlarıyla Mobilya Alındı” başlıklı haberlerin kasıtlı olarak bağlamından koparılarak çarpıtıldığını belirtti.

Rektörlük tarafından yapılan açıklamada, Erasmus programı kapsamında kurumsal destek hibelerinin nasıl kullanılacağına dair ilkelerin Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı ile imzalanan Hibe Sözleşmesi’nde net bir şekilde belirlendiği ifade edildi. Açıklamaya göre, bu fonlar yalnızca Erasmus hareketliliği ile ilgili ihtiyaçlar için kullanılabiliyor ve satın alınan malzemeler, ofisin Erasmus faaliyetlerini destekleme amacına uygun.

Özellikle pandemi ve deprem gibi beklenmedik durumlar nedeniyle kullanılamayan bütçelerin, Erasmus programının devam eden projelerine aktarılmasının da yasal ve güncel uygulama el kitabına uygun olduğu vurgulandı. Ayrıca, Sayıştay raporlarında bu harcamalara dair herhangi bir usulsüzlük bulunmadığı da teyit edildi.

Rektörlük, üniversitenin Erasmus bütçesiyle alınan malzemelerin, Uluslararası İlişkiler Ofisi’nde Erasmus faaliyetlerini yürüten öğrenci ve öğretim elemanlarının ihtiyaçlarına yönelik olduğunu açıkladı. Batman Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin aktif faaliyetleri sonucunda Erasmus hibelerinin miktarını artırdığı ve üniversitede 27 farklı ülkeden 225 uluslararası öğrencinin bulunduğu, bu sayının 300’ü geçmesinin beklendiği kaydedildi.

Sonuç olarak, Batman Üniversitesi iddiaların asılsız olduğunu belirterek, Erasmus fonlarının yasal ve şeffaf bir şekilde kullanıldığını açıkladı.

 

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!