Şenyaşar davasında tüm sanıklar tahliye edildi

featured

Tahliye edilenler arasında DEM Partili Ferit Şenyaşar’ın kardeşi Fadıl Şenyaşar ve AK Partili eski vekil İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Enver Yıldız da var

Şenyaşar davasında Fadıl Şenyaşar dahil, tüm sanıklar tahliye edildi. Davada Şenyaşar ailesinden bir kişi, AK Parti eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ailesinden üç kişi tutukluydu.

Şenyaşar davasının sekizinci duruşması, Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Saldırıda babası ve iki kardeşini kaybeden tutuklu Fadıl Şenyaşar, tutuklu bulunduğu Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nden duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız da tutuldukları cezaevlerinden SEGBİS ile katıldı.

Savcının mütalaasını açıkladığı duruşmada, tüm sanıkların tahliyesini talep etti. Mahkemenin tahliye talebini onayladığı duruşmada, sanıklar hakkında “ev hapsi” kararı verdi. Bir sonraki duruşma 21 Şubat 2025 tarihinde görülecek.

Ne olmuştu?

14 Haziran 2018’de seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret eden AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine ait işyerine ve ardından hastanedeki saldırılarında, Hacı Esvet Şenyaşar, Emine Şenyaşar’ın oğulları Adil ve Celal Şenyaşar ile Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi.

Saldırıda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar ile birlikte toplam 8 kişi de yaralandı. Fadıl Şenyaşar ve kardeşleri, tedavileri devam ederken gözaltına alındı, Fadıl Şenyaşar tutuklandı.

Saldırıdan 15 ay sonra, 18 Eylül 2019’da AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız, Urfa Adliyesi’nde teslim olduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Saldırıya ilişkin Urfa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede sadece işyerindeki olaylar konu edildi, hastanede saldırıya uğrayan ve yaşamını yitiren Hacı Esvet Şenyaşar’ın ölümüne yer verilmedi.

Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız’a 18 yıl hapis cezası verildi.

Nöbet eylemi başlattılar

Olayda eşini ve oğullarını kaybeden Emine Şenyaşar, 9 Mart 2021’de Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbetini, daha sonra Adalet Bakanlığı önüne, ardından TBMM’ye taşıdı.

TBMM Şeref kapısının önünde oğlu Ferit Şenyaşar ile adalet nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar, Erdoğan ile görüşmesi halinde eylemine son vereceğini açıklamıştı. Emine Şenyaşar, nöbetine sağlık sorunları nedeniyle ara vermişti.

 

Kaynak: Independent Türkçe

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!