Kozluk’taki istismar iddiası: Soruşturma yeniden başlatıldı. Batman Barosu süreci yakından takip ediyor

featured

Batman’da 8 yaşındaki Ş.S.’nin şüpheli ölümü ve cinsel istismar iddialarıyla ilgili daha önce verilen takipsizlik kararına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı itiraz etti. Batman Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, bakanlığın itirazını kabul ederek, dosyada soruşturmayı yeniden başlattı.

İtiraz üzerine yeniden açılan soruşturma kapsamında, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan Ş.S.’ye yönelik cinsel istismar iddialarının araştırılması ve buna dair kapsamlı bir rapor hazırlanması talep edildi. Adli tıp raporu, olayla ilgili netlik kazandırması beklenen en kritik delillerden biri olacak.

BATMAN BAROSU SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Batman Baro Başkanı Av. Abdulhamit Çakan, olaya ilişkin müdahale taleplerini savcılığa sunduklarını ve soruşturmanın hassasiyetle yürütüldüğünü belirtti. Çakan, Kozluk ilçesine giderek soruşturmayı yürüten savcıyla görüşmek istedi, ancak savcının izinde olması nedeniyle bu görüşme gerçekleşmedi. Baro heyeti daha sonra Batman Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştü ve savcılık tarafından dosyadaki delillerin Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği bilgisi paylaşıldı.

Baro Başkanı Av. Abdulhamit Çakan, “Kamuoyuna yansıyan bu hassas dosyanın takipçisi olacağız. Sürecin şeffaf ve titizlikle yürütülmesi adına baro olarak her aşamada gerekli desteği sunacağız,” ifadelerini kullandı.

Bu trajik olayla ilgili gelişmeler, hem yerel halk hem de kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, soruşturmanın sonucu merakla bekleniyor.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!