Batman’da yeni doğan yoğun bakım iddiaları: “Bebeğimiz boş yere yoğun bakıma alındı”

featured

Son dönemde Türkiye gündemini sarsan yeni doğan yoğun bakım skandalları, Batman’da da yankı buldu. Bir vatandaş, Batman’daki bir özel hastanede aynı durumu yaşadığını iddia etti.

Batman’da yaşayan ve sağlıkçı olduğu belirtilen bir vatandaş, yeni doğan çocuğunun gereksiz yere günlerce özel bir hastanenin yoğun bakımında tutulduğunu öne sürdü. İddiaya göre, doğum sonrası özel hastanenin yeni doğan yoğun bakımına alınan bebek, 5 gün boyunca yoğun bakımda tutuldu. 6. gün, baba kendi isteğiyle imza vererek çocuğunu Batman Bölge Hastanesi’ne götürdü ve burada yapılan muayeneler sonucunda çocuğun aslında sağlıklı olduğu, özel hastanede gereksiz yere yoğun bakımda tutulduğu belirtildi.

Vatandaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“3 Ekim’de bebeğimiz Batman’daki bir özel hastanenin yeni doğan yoğun bakımına yatırıldı. 5 gün boyunca orada kaldı. 6. gün, imza verip çocuğu çıkardım ve Batman Bölge Hastanesi’ne götürdüm. Orada yapılan tahliller ve değerlendirmeler sonucunda çocuğun boş yere yoğun bakımda tutulduğunu öğrendik. Yenidoğan uzmanı olan doktorun, bebekleri gereksiz yere yoğun bakımda yatırarak SGK’dan para almak için uzun süre hastanede tuttuğunu öğrendik. Bu durumu 184’e şikayet ettim ama herhangi bir sonuç çıkmadı.”

Bu açıklamalar, Türkiye genelinde özel hastanelerle ilgili benzer şikayetleri gündeme getirirken, Batman’daki olayın detayları da dikkat çekti. İddiaya göre, hastanelerin bebekleri gereksiz yere yoğun bakıma alarak SGK’dan gecelik yatak ücreti talep ettikleri ileri sürülüyor.

Şikayetçi vatandaş, Sağlık Bakanlığı’nın 184 hattına durumu bildirdiğini ancak henüz bir sonuç alamadığını ifade etti. Şikayetin detayları, sağlık sisteminde suistimal iddialarına yönelik daha kapsamlı bir araştırma yapılması gerekliliğini ortaya koyarken, Batman’daki diğer ailelerin de benzer deneyimlere sahip olup olmadığını sorgulatıyor.

 

 

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!