Batman Belediyesi’nden sokak hayvanlarına yönelik örnek çalışma

featured

Ülkede adeta vahşi bir histeriye dönüşen hayvan kırımı haberlerini aldığımız bugünlerde iki birim halinde hizmet veren Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sokak hayvanlarına yönelik düzenli olarak cerrahi müdahale, kısırlaştırma, açık yara, kırık, aşı gibi çeşitli tedavi süreçleri ile bakımları, yem temini ve temizlik işlemleri gibi örnek oluşturacak önemli çalışmaları gerçekleştiriyor.

Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarına yönelik koruyucu tedbirler kapsamında kent genelinde bir dizi çalışma yürütüyor. Hayvan katliamının meşrulaştırıldığı ve her gün gelen vicdanları sızlatan görüntü ve haberlere karşılık Batman Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü sokak hayvanlarına yönelik 3 veteriner, 4 tekniker olmak üzere toplamda 14 çalışanıyla hayvanların tedavi, bakım, beslenme ve barınmalarını sağlayacak hizmetleri profesyonel bir şekilde sürdürüyor.

1030 sokak hayvanı tedavi edildi

Biri gece ve ikisi gündüz toplam 3 ekip halinde 1 ambulans, 3 toplama aracı ile hizmet verdiklerini belirten Veterinerlik Müdürlüğü, “Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren iki birimden biri olan Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde cerrahi müdahale, kısırlaştırma, açık yara, kırık, aşı gibi çeşitli tedavi süreçlerini düzenli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bakımevinde ayrıca hayvanların bakımı, yem temini ve temizlik gibi işlemlerinin yanı sıra rehabilitasyon süreci tamamlanan yavru, erişkin ve sağlıklı hayvanları, öncelikle sahiplendirme işlemine tabi tutuyoruz. Sahiplendirilemeyen hayvanlar ise doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz. 2024 yılının üçüncü çeyreğinde 116 sokak hayvanını kısırlaştırma, 15’ini sahiplendirme, 205’e yakınını aşılama, 117’sine operasyon yapma, 1030’unu tedavi etmenin yanı sıra birimlerimize gelen 1840 sokak hayvanıyla ilgili şikayeti de değerlendirme gibi çalışmalar yürüttük” dedi.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!