Batman’da 34 firma istihdam ve yatırımlarından dolayı ödüllendirildi

featured

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından düzenlenen “Yatırım ve İstihdam Ödülleri” programında 2024 yılında Batman’da başarılı yatırımlar yapan ve istihdam sağlayan 34 firma ödüllendirildi. Programa, Batman Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Vali Yardımcıları, il emniyet müdürü, jandarma komutanı ve çok sayıda kamu kurumu temsilcisi ile iş dünyasından isimler katıldı.

ÜRETKEN EKONOMİ VURGUSU

Törende konuşan Vali Ekrem Canalp, Batman’da her hafta 450 gencin 18 yaşına girdiğini vurgulayarak, mevcut tarım, turizm ve hizmet sektörlerinin bu işgücü talebini karşılamakta yetersiz kaldığını belirtti. Canalp, kentin sanayiye odaklanarak daha fazla istihdam yaratabileceğini ifade ederek, üretken bir ekonomi oluşturmanın gerekliliğine dikkat çekti. Batman’ın gelecekte iş gücünü artıracak projelerle büyük bir değişim yaşayacağını belirten Vali Canalp, “Bu şehir göç veren değil, göç alan bir merkez olacak” dedi.

SANAYİ ODAKLI PROJELER

Vali Canalp, Batman’ın sanayi alanındaki potansiyelini artırmak için üç yeni Organize Sanayi Bölgesi, iki küçük sanayi sitesi, lojistik kentler ve sera kentleri projelerinin hayata geçirileceğini duyurdu. Bu projelerin Batman’ı istihdam üssü haline getireceğini belirten Canalp, özellikle kadınlar, engelliler ve dezavantajlı gruplar için istihdam sağlayan firmalara özel bir vurgu yaptı.

“MERHEM PROJESİ” İLE GENÇLERE İSTİHDAM FIRSATI

Törende, dar gelirli ailelerin genç bireylerini istihdam etmeyi amaçlayan “Merhem Projesi” kapsamında İŞKUR, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve TEKSİAD Şubesi arasında bir iş birliği protokolü imzalandı. Bu proje, gençlere iş imkanı sunarak, bölgede işsizliği azaltmayı hedefliyor.

ÖDÜL ALAN FİRMALAR

Kadın, engelli ve dezavantajlı grupları istihdam eden firmaların özellikle ödüllendirildiği törende, Batman’ın gelecekte daha güçlü bir sanayi kenti haline geleceği ve genç iş gücünün bu sürecin bir parçası olacağı ifade edildi.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!