PWK Cîgerxwînî doğduğu köyde andı

featured

Batman İl Teşkilatı tarafından Kürt Şair Cigerxwîn’in vefatının yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi. 22 Ekim 1984’te hayata gözlerini yuman modern Kürt şiirinin önde gelen isimlerinden Cigerxwîn, doğduğu köy olan Gercüş’ün Hesare köyünde anıldı. Diyarbakır, Mardin ve Kozluk’tan PWK teşkilatlarının da katıldığı etkinlikte, Kürdistan bayrağı açıldı ve bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Batman PWK İl Başkanı Aziz Özdemir, yaptığı konuşmada Cigerxwîn’in Kürt halkı için taşıdığı önemi vurguladı. Özdemir, “Cigerxwîn, şiiri halkın arasında dolaşıma sokan ve onu bir mücadele aracına dönüştüren öncülerdendir. Sadece Kürt halkının ezilmişliğini değil, aynı zamanda sömürgeciliğe ve her türlü sömürüye karşı direnişi şiirlerinde işledi. Kimsenin kimseyi ezmediği bir dünyanın müjdesini veriyordu,” dedi. Cigerxwîn’in mezarının Kamışlo’da olduğunu hatırlatan Özdemir, şairin mücadeleci kişiliğinin de genç nesillere aktarılması gerektiğini belirtti.

PWK Genel Başkan Yardımcısı M. Can Azbay ise Cigerxwîn’in sadece şair olarak değil, aynı zamanda bir siyasetçi ve direnişçi olarak da bilinmesi gerektiğine dikkat çekti. Anmada, Şexmus Hamo tarafından Cigerxwîn’in “Yaşamım” adlı şiiri okundu. Konuşmalar ve şiirlerin ardından Batman İl Başkanı Aziz Özdemir, katılımcılara teşekkür ederek anma programı sona erdi.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!