Hapşırık nöbetine yakalanan Benazir Aydın, sağlığına kavuştu

featured

Batman’da yaşayan 24 yaşındaki Benazir Aydın, 18 Eylül’den itibaren aralıksız hapşırmaya başladı. Şikayetleri nedeniyle 2 Ekim’de Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Aydın, burada bir aylık tedavi süreci geçirdi. İç hastalıkları, nöroloji, anestezi gibi çeşitli bölümlerden uzmanların yer aldığı bir ekip tarafından değerlendirilen hastaya, bağışıklık sisteminin aşırı tepki vermesi sonucu sinirlerinde iltihaplanma teşhisi kondu.

Anestezi ekibi, ultrason eşliğinde hapşırığa neden olan sinirleri tespit ederek, sinir bloğu uygulamasıyla hapşırık refleksini durdurdu. Başarılı bir tedavi sonrası Aydın’ın genel durumu düzeldi, hapşırma nöbetleri sona erdi. Tedavi sürecinde kilo kaybı yaşayan ve morali bozulan Aydın, hastaneden taburcu edildi, ancak tedavi ve kontrolleri devam edecek. Uzmanlar, bu vakanın dünya genelinde nadir görüldüğünü vurguladı.

İç Hastalıkları Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Enes Şahiner : “Yaptığımız tetkik ve görüntülemeler sonucunda, hastamızda çok nadir görülen, ‘otoimmunite’ dediğimiz yani hastanın kendi bağışıklık sisteminin aşırı yanıtı sonucunda hapşırık refleksini uyaran sinirlerde iltihabi bir durum tespit ettik. Bu çerçevede, hem ağızdan bazı ilaç tedavileri hem de anestezi kliniğimizle beraber uyguladığımız sinirin aşırı uyarılmasını ortadan kaldırmaya yönelik tedavilerle tama yakın başarı sağladık. Tedavi sonrası yaklaşık 10 gün kadar da gözlem altında tutuldu hastamız. Genel durumu oldukça iyi, beslenebiliyor, hapşırık şikayetleri neredeyse hiç yok”

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!