Özel ‘sürecin yanında’: ‘CHP iyi yerde durmuş’ diye tarihe not düşülür

featured

Diyarbakır gezisini izleyen gazeteci Murat Sabuncu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in STK’larla basına kapalı toplantısında şunu söylediğini yazdı: “Gerekirse oyumuz yükselmez ama ileride ‘Bu kardeşlik projesinde CHP iyi yerde durmuş’ diye tarihe not düşülür.”

Doğu gezisi kapsamında Diyarbakır’da bulunan Özel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşmuş ve şu açıklamayı yapmıştı: “Kürdün sorununun olup olmadığına devlet karar veremez. Kürtlerin sorunları Kürtler ‘Sorun var’ diyene kadar vardır.”

 

T24‘ten Murat Sabuncu, Özel’in basına toplantıdaysa şunu söylediğini yazdı:

 

“Bugünkü şartlarda iktidarın karşısında konumlanarak siyasi kazanç ya da oy elde edebiliriz. Ama biz tarihin doğru tarafında yer almak istiyoruz. Gerekirse oyumuz yükselmez ama ileride ‘Bu kardeşlik projesinde CHP iyi yerde durmuş’ diye tarihe not düşülür.”

 

Ne olmuştu?

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Öcalan’a şu çağrıyı yapmıştı: “…‘Terörist başı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz‘ diyenlere de sesleniyorum. Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın.”

Çağrıya DEM Parti’den destek gelmiş, eş başkan Tülay Hatimoğulları ‘üzerlerine düşeni yapmaya hazır oldukları‘nı belirtmişti: “Fiziki olarak gelsin konuşsun diyoruz. Ne diyeceğini hep birlikte görelim dedik geçen hafta, bu hafta aynı sözü tekrarlıyoruz. Bırakın tecrit kalksın, sayın Öcalan çıksın, ne konuştuğunu hep birlikte görelim.“

Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Bahçeli’nin açıklamalarına destek verdi, ‘tarihi fırsatın kişisel hesaplara kurban edilmemesini istediklerini‘ söylemişti.

T24‘ten Candan Yıldız’a konuşan DEM Partili Sırrı Sakık ‘önümüzdeki günlerde daha önemli gelişmeler olabileceğini’ söylemişti.

Karşılıklı açıklamalar sürerken, DEM Parti milletvekili Ömer Öcalan, amcası Abdullah Öcalan’la dün İmralı Cezaevi’nde görüştüğünü duyurdu.

Ziyaretin ‘aile görüşmesi’ kapsamında gerçekleştirdiğini belirten Ömer Öcalan, X’ten Abdullah Öcalan’ın ilk mesajını paylaştı: “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.”

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!