Batman’da mahkum yakınlarının Koşullu Salıverme mağduriyeti: “Taktir yetkisi keyfi bir hale geldi”

featured

Batman’da mahkum yakınları, ceza infaz hakimliğinin mahkumların şartlı tahliye hakkına ilişkin takdir yetkisini kullanmasından dolayı ciddi mağduriyet yaşadıklarını belirtiyor. Cezaevi gözlem kurulundan oy birliğiyle geçen şartlı tahliye kararlarına rağmen infaz hakimliğinin takdir yetkisini kullanarak tahliyeleri engellediğini ifade eden aileler, bu durumun sistematik bir hale geldiğini ve mahkumlar ile ailelerini derinden etkilediğini dile getirdiler.

Mahkum yakınları, infaz hakimliğinin şartlı tahliye sürecinde takdir yetkisini kullanarak tahliyeleri sürekli olarak ertelemesinin “keyfi” bir uygulama haline geldiğini belirtti. Aileler, cezaevi gözlem kurulu tarafından onaylanan tahliye kararlarına rağmen, infaz hakimliği tarafından ret kararlarının sıklıkla verilmesi sonucu, adalete olan güvenlerinin sarsıldığını ifade etti. Mahkum yakınları ayrıca, itirazların üst mahkemelere yönlendirilmesine rağmen, üst mahkemelerin emsal teşkil etmemesi ve iş yükünden dolayı dosyalara gerekli önemi göstermediğini savunuyor.

ADALETE GÜVENSİZLİK VE HUKUKİ YOLLARA ERİŞİM ENGELİ

İnfaz hakimliğine yapılan itirazların dikkate alınmaması ve üst mercilere başvuruların sonuçsuz kalması nedeniyle hukuki olarak bir çıkmaza girdiklerini belirten mahkum yakınları, bu süreçte “umut hakkının” ellerinden alındığını dile getirdi. Aileler, mağduriyetlerinin giderilmesi ve adaletin tesisi için yetkililerden bir çözüm beklediklerini belirtti. Mahkum yakınları, bu keyfi uygulamanın son bulmasını ve şartlı tahliye haklarının infaz hakimliği tarafından ertelenmemesini talep ediyor.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!