Batman Üniversitesi’nde 4. Uluslararası Enerji Zirvesi

featured

Batman Üniversitesi, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Batman Enerji Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Batman Üniversitesi Enerji Koordinatörlüğü (EKOM) tarafından gerçekleştirilen etkinlik, Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Yunan siyasetçi Dimitris Avramopoulos’un açılış konuşmalarıyla başladı.

ÖNEMLİ KONUKLAR VE ENERJİ İŞ BİRLİĞİ MESAJLARI

Zirveye, Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Büyükelçi Hakan Çakıl, Dr. Max Schnopp, Annika Kessel, TPAO Batman Bölge Müdürü Murat Karataş ve çok sayıda uzman katıldı. Prof. Dr. Demir, konuşmasında yerli ve milli enerji projelerine odaklanarak, enerji alanında uluslararası iş birliği ve diplomasiye vurgu yaptı. Prof. Dr. Demir, “Küresel sorunların çözümü için her bireyin tüm dünyaya karşı sorumluluklarının bilincinde olması gerektiğini” ifade etti. Demir, ayrıca TANAP ve TAP projeleriyle Türkiye-Yunanistan sınırında kurulan iş birliğine dikkat çekti.

DOĞU AKDENİZ’İN ENERJİ POTANSİYELİ

Prof. Dr. Demir, Doğu Akdeniz’deki enerji rezervleri ve bölgesel iş birliği olanaklarına da değindi. Doğu Akdeniz’de tahmini olarak 3,5 milyar varil petrol ve 10 trilyon metreküp doğal gaz bulunduğunu belirten Demir, bu kaynağın bölgesel barış için iş birliği fırsatı sunduğunu vurguladı.

AVRAMOPOULOS’TAN BARIŞ VE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Avramopoulos ise “İstikrar ve Barışçıl İş Birliği Faktörü Olarak Enerji” başlıklı sunumunda enerjinin uluslararası barışa katkısını ele aldı. Batman Üniversitesi’ne ve Prof. Dr. Demir’e teşekkür eden Avramopoulos, Batman Üniversitesi’nin ilerleyen dönemlerde dünyanın önde gelen kurumları arasında yer alacağına inandığını söyledi.

ZİRVEDE İŞLENEN KONULAR

Zirve boyunca yenilenebilir enerji, yapay zeka ve blockchain teknolojilerinin enerjide kullanımı gibi güncel enerji trendleri ele alındı. Öğrenciler ve katılımcılar, enerji ve sürdürülebilirlik üzerine kapsamlı bir programdan faydalanırken, programın sonunda Rektör Demir tarafından Avramopoulos’a plaket takdim edildi.

Batman Üniversitesi, enerji alanındaki çalışmalarını ve etkinliklerini sürdürülebilir bir dünya için her yıl düzenli olarak gerçekleştirmeye devam ediyor.

 

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!