Parmak Çıtlatmak, fark etmeden çok sık yaptığımız bir alışkanlıktır. Sizlerde parmaklarınızı stresten yada rahatlamak için mi çıtlatıyorsunuz? Bizler parmaklarımızı çıtlatıyorken aslında eklemlerimizi birbirinden ayırıyoruz.
Tabi bu esnada parmaklarımız arasındaki basınç düşüyor ve eklemler arasında küçük baloncuklar oluşuyor. İşte bu baloncuklar arasında patlayan ses veya çıtlatma sesi de bu patlamadan geliyor. Araştırmalara göre bazı insanlar parmaklarını çıtlatamıyor. Bunun sebebi ise eğer parmaklarınız arasındaki eklemlerde bir genişlik var ise içindeki sıvı çıtlatmak için yeterince düşmüyor ve böylece uygun ortamda oluşmuyor ve bu yüzden parmaklarımızı çıtlatamıyoruz.
Parmak çıtlatmanın eklemlerin bozulmasıyla doğrudan bir ilişkisi yoktur. Bu yüzden rahat bir şekilde parmaklarımızı çıtlatabiliriz. Parmak Çıtlatmasının sosyolojik ve psikolojik nedenleri de olabilir. Erkeklerin %54’ü Kadınların %25’i parmaklarını çıtlatıyor. Ayrıca eklemleri geniş olan kişilerde parmak çıtlatmasının çok nadiren gerçekleştiğini söyleyebiliriz.
Parmaklarımızı çıtlattıktan yaklaşık 15 dakikalık bir süre boyuncaya kadar parmaklarımızı tekrardan çıtlatamıyoruz. Bunun sebebi çıtlattığımız parmakların eski haline dönüp aralarında tekrardan boşluk olmasıdır.
Ayrıca parmaklarımızı çok fazla çıtlattığımızda zararlarının olacağını da unutmamalıyız. Ters bir hareket ile kas ve eklemlere çok ciddi zararlar verebiliriz. Parmak çıtlatmak istemiyorsanız şayet esnetme yöntemlerini deneyebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.