Batman Üniversitesi “Multidisipliner Yaklaşımlar Sempozyumu”na ev sahipliği yaptı

featured

Batman’da Tıp Fakültesi İhtiyacının da Konuşulduğu Sempozyumda Sunulan Bildirilerde Kadın Doğum ve Pediatri Gibi Tıp Bilim Dallarında Yeni Perspektifler Ele Alındı.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirilen Batman Multidisipliner Yaklaşımlar Sempozyumuna Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Erhan Okuyan, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Sıddık Evsen, farklı üniversitelerin Tıp Fakültelerinde görev yapan öğretim üyeleri, çok sayıda doktor ve sağlık çalışanı katıldı. Açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyumda; yapay zekâ teknolojilerinin tıp alanında kullanılması ve sağlık hizmetlerini daha verimli kılınması gibi birçok alanda bilimsel faaliyetler değerlendirilerek özellikle kadın doğum ve pediatri gibi tıp bilim dallarında yeni yöntem ve perspektifler ele alındı.

Prof. Dr. Evsen: “Dilerim ki Batman’a da bir tıp fakültesi kazandırılır”

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Sıddık Evsen, yaptığı açılış konuşmasında; “Batman’da ve Üniversite’de çok güzel işler oluyor. Batman Üniversitesine bir tıp fakültesi gerekiyor. Bunun için adımlar atılacak gibi görünüyor. Bölgedeki hastanın il dışına gitmemesi gerekiyor; bizlerin, hekimlerin hasta ayağına gitmesi gerekiyor. Öğrenciler oldukları şehirlerde tıp eğitimi alabilmeli. Çünkü öğrencinin başka bir şehirde tıp eğitimi almak istemesi oldukça maliyetlidir. Dilerim ki Batman’a da bir tıp fakültesi kazandırılır. Birçok öğretim üyesi aramızda, dilerim çok faydalı bir sempozyum olur. Tıp sempozyumları, yapıldığı şehirlerde bulunan hekimler için yeni gelişmelerin takibi açısından oldukça önemlidir” dedi.

Rektör Prof. Dr. Demir: “Çok kısa bir sürede, Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanemizin hizmet binasının yapım sürecine başladık ve Fakültemiz için ruhsat aldık.”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yaptığı açılış konuşmasında, “Türkiye’de İlk Yapay Zeka Destekli Multidisipliner Yaklaşımlar Sempozyumunda siz değerli hocalarımızı Batman’da ve Batman Üniversitesinde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Sağlık alanında faaliyet gösteren farklı bilim dallarındaki kurumlar ve tıp dernekleri arası iş birliğinde ülkemizdeki ilk örnek olan Batman Multidisipliner Yaklaşımlar Sempozyumunu Batman Üniversitesi çatısı altında düzenliyor olmaktan ve pek kıymetli misafirlerimize ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Birçok sempozyumun İstanbul, Ankara, Antalya gibi büyükşehirlerde yapıldığını müşahede etmekteyiz. Bugün Batman’dan o illere gidip sempozyumlara katılmak mesai saatlerini kaçırma ve izin kullanma anlamına geldiğinden Sempozyumu Batman’da çalışan hekimlerimizin ayağına getirdik. Bu sempozyum sayesinde Batman ilindeki görev yapan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımıza, rahat bir şekilde değerli sunumları dinleme ve alandaki özgün çalışmaları izleme fırsatını sağlamış olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Batman Üniversitesi olarak Diş Hekimliği Fakültemiz ile sağlık alanındaki çalışmalarımız doğrultusunda önemli bir aşamayı geride bıraktık. Çok kısa bir sürede, Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanemizin hizmet binasının yapım sürecine başladık ve Fakültemiz için ruhsat aldık. Batman Üniversitesi olarak tıp fakültesine giden yolda basamak oluşturan bu gibi çalışmalarla Batman’ın tıp fakültesi kurulmasının önünü açmak istiyoruz. 2 yıl gibi kısa bir sürede diş hekimliği fakültemizin ünitlerini hazır hale getirdik. Bu anlamda çok hızlı bir şekilde çalışıyoruz, ayrıca pek kıymetli değerli hekimlerimiz ve hocalarımız bulunmaktadır. YÖK’e tıp fakültesi için dosyamızı hazırlayarak ilettik. Yalnız bunu kurgularken Batman Üniversitesinde neden tıp fakültesi kurulsun? Diğer illerden farkımız nedir? Karşılaştırmalı üstünlüğümüz nedir? Bunları  da öne çıkardık. Dosyamızı hazırlarken şu konuya da dikkat ettik; Batman Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin çok geniş imkânları, hocaları ve laboratuvarları var. Fakülte, tıp eğitimi ve hospitalizasyon hizmetlerinin yanı sıra mühendislik fakültesinin bilgi birikimini kullanacak tıp ile mühendisliği birleştirecek laboratuvarların ve tıbbi cihazların kullanılmasını sağlayacak olan sertifikasyona imkân veren medikal unsurları da içerecek şekilde dosya hazırladık. Bu da bizi Mardin gibi, Siirt gibi çevre illerde bulunan tıp fakültelerinden ayırabilecektir; aynısı değil de Üniversitemizi bir adım daha ileri götürebilecek bir çalışma oldu. Dolayısıyla Batman Multidisipliner Yaklaşımlar Sempozyumu, sağlık alanındaki ilk sempozyumumuz değil sonuncusu da olmayacaktır. Bu sinerji eminim ki gelişerek devam edecektir” dedi.

Dr. Canalp: “Çevre illerden ilimize sağlık hizmeti almak için gelen hastalarımız bulunmaktadır.”

Batman Valisi Erkem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’in de onur konuğu olarak katılıp açılış konuşması yaptığı Sempozyumda, “Birçok ülkede ve Türkiye’de farklı alanlarda çalışan bilim insanlarının ortak bir amaca hizmet ettikleri çalışmalarla ortaya koydukları performans gün geçtikçe artmaktadır. Sağlık dünyasında multidisipliner yaklaşımlar çok fazla önem kazanmıştır. Bu teknolojik gelişmeler insan hayatının ömrünün uzamasını sağlamış ve salgın hastalıkların azalmasını sağlamıştır. Her zaman multidisipliner alanda çalışma yapmış uzmana ihtiyaç duyulmaktadır. Bugün bu sempozyumda, Batman’da gerek kamu gerek özel hastaneler yoğun bir hizmet vermektedir. Çevre illerden ilimize sağlık hizmeti almak için gelen hastalarımız bulunmaktadır. Hem halkımızın hem de sağlık çalışanlarımızın faydasına olacak bilimsel çalışmaların artarak çoğalması dileğiyle, sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Sempozyum, Dr. Demet Orhan Başer’in Kapanış Konuşmasıyla Sona Erdi

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleşen Sempozyumun 4 oturumunda 21 bildiri sunuldu. KAHEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Demet Orhan Başer’in kapanış konuşmasının ardından program sona erdi. Batman’da bulunan kamu hastaneleri ile özel sağlık kuruluşlarında görev yapan hekimlerin ilgi gösterdiği Sempozyumun; Batman Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ile Pelvik Taban ve Kozmetik Jinekoloji Derneği (PET-KOZ), Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV), Uluslararası Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (UJOD) ve Doğu Pediatri Derneği iş birliğinde düzenlendiği kaydedildi.

 

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!