Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Batmanlı Doç. Dr. Ferit Akıl parotis cerrahisindeki ‘Akil Groove’ isimli buluşu ile tıp literatürüne girmeyi başardı.
Dicle Üniversitesi (DÜ) Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Ferit Akıl, daha önce tanımlanmamış anatomik bir yapıyı tanımlayarak kendi soyadı ile tıp literatürüne girdi. ‘Akil Groove’ ismini verdiği buluş ile tükürük bezi ameliyatlarında cerrahların en önemli problem olarak sıklıkla karşılaştığı yüz sinirinin bulunması ve korunması sağlanmış olacak. Akil buluşunun, dünyada kabul edilmiş önemli tıp dergilerinden biri olarak kabul edilen European Review for Medical and Pharmacological Sciences dergisinde yayımlandığını ifade etti.
ÜNLÜ TIP DERGİSİNDE YAYIMLANDI
Konuya ilişkin Doç. Dr. Akıl şunları söyledi: “Bulduğumuz şey tükürük bezi ameliyatlarında sıklıkla karşılaştığımız ve en önemli problem olarak karşımıza çıkan yüz sinirinin bulunması ve korunması aşamasında kullandığımız bir yapı, landmark dediğimiz bir yapı. Biz buna ‘Akil Groove’ ismini verdik. Bu şekilde tükürük bezi tümörlerinde bu sinirin bulunması daha kolaylaşacak ve korunması daha rahat sağlanmış olacak. Bu işi yapan bütün cerrahlara fayda sağlayacağını düşündüğümüz bir yapı. Şimdiye kadar literatürde tanımlanmamış anatomik bir yapıyla tanımladık bunu. ‘Akil Groove’ dediğimiz tragomastoid groov, bu işle uğraşan cerrahların çoğuna ciddi fayda sağlayacağını düşünüyorum ve dünyada kabul edilmiş önemli bir tıp dergisinde kendi soyadımla yayımlandı.”
Yorumlar kapalı.