Fonksiyonel Tıp Ünitesi bölümü Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Yeşilyaprak, Ramazan Bayramı’nda tatlı tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu. Yeşilyaprak, “Ayıp olacak düşüncesiyle misafirlikte ikram edilen her şeyi yememeli ve hayır demeyi bilmeliyiz. Yediğimiz porsiyonları da en az 20 dakikada tüketmek kan şekerinin birden yükselmesine engel olacaktır” dedi.
Bayramda kahvaltı öğünün önemine de değinen İEÜ Medical Point Hastanesi Fonksiyonel Tıp Ünitesi bölümü Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Yeşilyaprak, “Bayramda yapılan en büyük yanlışlardan biri de ‘Gün içinde başta tatlı olmak üzere birçok şey tüketeceğim’ düşüncesiyle kahvaltı yapmamak. Bu çok büyük bir hata. Kahvaltıyı atlayıp bolca tatlı tüketirsek kan şekeri dalgalanmalarına sebep olabilir. Bu da daha fazla tatlı yemek eğilimi de artacaktır” ifadelerini kullandı.
Yorumlar kapalı.