Cumhurbaşkanlığı YİK üyelerinden Erdoğan’a uyarılar

featured

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri seçim yenilgisinin ardından Erdoğan’a uyarılarda bulunduğu iddia edildi: Bürokrasi siyaseti teslim aldı, ekipleşme var

Seçim yenilgisinin ardından AKP’de başlayan muhasebe devam ederken partideki değişim için kongrenin beklenildiği de sık sık yazıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise hemen hemen her konuşmasında parti içine değişim mesajı vermeye devam ediyor.

Ankara kulisleri ise değişim beklentileri sonrası parti içinde yapılan tartışmalarla hareketli günler yaşıyor.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri de seçim yenilgisi sonrası uyarılarını Erdoğan’a sunduğu iddialar arasında.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, AKP’nin kurucu kadrolarının olduğu Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Erdoğan’a, “Kanuni düzenlemeler bile, vatandaş buna ne der, diye değil, bürokrasinin taleplerine göre yapılıyor. Yok etmeye çalıştığımız bürokrasi siyaseti yeniden eline almaya başladı” uyarısında bulundu.

Bazı kurul üyeleri, AKP’nin bürokratik oligarşi ile mücadele ederek bugünlere geldiğini, fakat son dönemde bürokrasinin siyaseti teslim almaya başladığına dikkati çekti.

Ekipleşme uyarısı

AKP içinde bir süredir yaşanan ekipleşmenin de vurgulandığı toplantıda “Partide farklı bir yapı oluşmaya başladı. ‘Şunun adamı, bunun adamı’ diye bir şey yoktu. Şimdi ise teşkilatlar dâhil parti içinde ekipleşmeler başladı” görüşü dile getirildi. AK Parti’nin fabrika ayarlarına dönmesine yönelik tartışmalar ise “AK Parti’nin kuruluş aşamasındaki ayarlar ile bugünün şartları farklı” şeklinde değerlendirildi.

CHP 1989’daki CHP değil

Seçim sonrası partide oluşan değişim beklentisi de masaya yatırıldı. Kurul üyelerinden bazıları “Değişim olacaksa bu geciktirilmemeli, zamanlaması önemli. Fazla bekletilirse de sıkıntı olur. Sonuç alınamaz” dedi. Toplantıda şu görüşler dile getirildi: 1989 seçimleri ile bugünkü seçimleri aynı düzlemde değerlendirilmez. O günkü CHP ile bugünkü CHP aynı değil. Seçim sonuçlarını değerlendirirken, seçmen sosyolojisini de dikkate almamız lazım. Biz hata yapmış olabiliriz, eksiğimiz olabilir ama, bu insanlar hangi saiklerle CHP’ye oy verdi? Asıl buna bakılması lazım. CHP, 1989 şartlarından farklı olarak daha merkezde yer aldı. Kent Lokantalarına yönelik seçim sürecinde çok tartışma oldu ama bu yöntem aslında bizim kullandığımız bir yöntemdi. Bunları iyi analiz etmek lazım.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!